banner

Geleceğin Bilim İnsanları Doğa Koleji’nde yetişiyor




Kendine özgün eğitim modelleri ile gelecekte fark yaratacak nesiller yetiştiren Doğa Koleji, öğrencileri “bilime dokunan eğitim” anlayışı ile tanıştırıyor.

doğa koleji Kendine özgün eğitim modelleri ile gelecekte fark yaratacak nesiller yetiştiren Doğa Koleji, öğrencileri “bilime dokunan eğitim” anlayışı ile tanıştırıyor. Fen bilimleri eğitimi ve deneysel anlatımları tekniklerini soğuk öğretim kalıplarından kurtaran ve öğrencileri deneyimleyerek öğrenmenin heyecanı ile buluşturan “Bilim Okulu” eğitim vermeye başladı.

Bilim ve teknoloji alanlarında yaşanan gelişmelerle hızla değişen dünyada, yeni nesilleri farklı bir gelecek bekliyor. Yeni meslekler, teknolojiler ve bilim dallarının olacağı bir dünyaya genç nesilleri donanım ve vizyonla yetiştirmek büyük önem taşıyor. Doğa Koleji, bu önemli sorumluluğu gerçekleştirmek için sadece günümüz şartlarını değil geleceğin şartlarını da göz önüne alarak eğitim konseptlerine bir yenisini daha ekledi.

Doğa Koleji Bilim Okulu’nda güncel hayatta karşılaşılan olay ve kullanılan teknolojilerin bilimsel kavramlarla ilişkilendirilmesi sağlanarak, öğrenme soyut yapıdan somuta dönüştürülüyor. Böylece öğrenciler aktif eğitim ortamı içinde deneyimleyerek öğrenme fırsatı buluyorlar. Mühendisliklerin buluşma noktası mekatronik, üretimi atomik boyuta indiren nanoteknoloji, yenilenebilir ve doğa dostu yeşil enerji; öğrencilerimize geleceği planlama imkânı kazandırıyor. Doğa Koleji, roket teknoloji, robotik bilimi, insansız hava araçları, ilk teleskobun, tasarım, veri analizi, elektronik, mekanik, malzeme bilimi gibi konularda sağlayacağı imkânlarla öğrencileriyle bilimin merkezinde buluşuyor.

DENEY VE ATÖLYE MERKEZİ “SCİENCE WORLD”

Bilim Okulu’na özel olarak oluşturulan ve Türkiye’de benzeri olmayan Science World, her yaş grubu için özel olarak tasarlanmış deney ve atölye alanları ile öğrencilere bilimi deneyimleyerek öğrenecekleri ortam sunuyor. Günün her saati öğrencilerle dolu olan bu alanda deneyler yapılıyor, teoriler pratiğe dönüşüyor, bitmeyen heyecanlarıyla öğrenciler bilim, fikir, teknoloji, felsefe üretiyor. Science World’de Kimya Atölyesi, Biyoloji Atölyesi, Kuluçka Makinesi, Robotik Atölyesi, Fizik Atölyesi, Güneş Enerjili Uçak, Tornado, Denge Tüneli, Hava Kabarcığı Yarışı, LED Sonsuz Duvar, Kemer Köprü, Ames Odası, Şaşırtan Duvar, Air Zooka, El Bataryası, Lego Atölyesi, Matematik Atölyesi, Akıl Oyunları, Sera, Sosyal Bilimler Atölyesi, Edebiyat Atölyesi gibi deney ve atölye alanları bulunuyor.

Doğa Koleji Bilim Okulu’nda problem tanımlama ve problem çözme becerileri gelişmiş, veri toplama ve sonuç çıkarma yöntemlerini bilen, merak eden ve sorgulayan, öğrenme metadolojisine sahip, araştırma, geliştirme, ürün ortaya çıkarma süreçlerini deneyimleyebilen, ilgi alanlarını, yeteneklerini iyi bilen ve değerlendirebilen, çözüm odaklı düşünme becerileriyle farkını ortaya koyabilen öğrenciler yetiştirilmesi hedefleniyor. Bilim okulu konseptinin en önemli amacı ise fen bilimlerine yatkın, bu alanda yeteneğe sahip olan öğrencileri kendilerini geliştirmeye ve geleceğe başarılı olacakları alanlarda hazırlanmaya teşvik etmek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.