banner

İTÜ okulları İstanbul’dan sonra İzmir’de




İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okullarının en yeni halkası İzmir’de kuruldu. Anaokulu kademesi için kayıtlar 9 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) “Ana kucağından İTÜ’ye” sloganıyla hizmet veren ve her biri markalaşan okullarının en yeni halkası İzmir’de açıldı. İzmir’in köklü markalarından NESAN ile yapılan işbirliği ile Gaziemir’de 22 bin metrekare alanda anaokulundan üniversiteye uzanan yolda tüm kademelerde eğitim verecek yerleşke kuruldu.

İTÜ okulları İstanbul’un ardından İzmir’de

İTÜ, 250. Yaşına doğru geri sayıma geçen dünyanın en eski teknik üniversitelerinden biri. İTÜ’nün güçlü eğitim vizyonunun uzantısı olarak 2000 yılında kurulan İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ise dayandığı köklü temeller ile ilk günden itibaren özel okullar içinde ayrıcalıklı bir yere sahip oldu. İstanbul’da 4 ayrı okulda eğitim veren İTÜ GVO, İstanbul dışında açmayı hedeflediği okulların ilki için İzmir’i seçti. Bu adım için İzmir’in sanayi kuruluşlarından NESAN ŞİRKETLER GURUBU ile işbirliği yapıldı.

“İTÜ’nün kalitesini İzmir’e taşıyacak olmak bizim için gurur”

NESAN Yönetim Kurulu ÜyesiEsra Sandalcı Adam, önceliği iyi eğitim vermek olan bir okul yatırımı amaçladıklarını, bunun için de en doğru adımı İTÜ bünyesinde atacaklarına inandıklarını söyledi. Gaziemir’in Menderes Caddesi üzerinde 22 bin metrekare alan üzerine kurdukları yerleşkenin İTÜ konsepti ve vizyonu çerçevesinde düzenlendiğini kaydeden Adam, dev eğitim yatırımı hakkında şu bilgileri verdi: “İstanbul Teknik Üniversitesi’nin çatısı altındaki okulların en yeni halkasıyız. Çevresine ve yaşadığı şehre duyarlı bir aile olarak, yapılacak en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Bu anlayışla, İTÜ Geliştirme Vakfı ile görüşmelerimiz neticesinde önemli bir sosyal sorumluluk almış bulunuyoruz. Bu sosyal sorumlulukla İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın Eğitim kalitesini İzmir’e getirecek olmak bizim için gurur vesilesidir.Akıllı bina teknolojilerine sahip yerleşke içerisinde sanat atölyeleri, anaokullarında her sınıfa özel bahçe alanları, VRF sistemi ile iç-dış mekan sıcaklığının dengelendiği sınıflar, anaokulundaki tüm sınıflarda yerden ısıtma sistemi,interaktif eğitim bahçe alanları ve organik tarım bahçelerinin yapımı sürmektedir. Yarınlarımızı yetiştirecek eğitim kadromuzu da İTÜ’nün uzman eğitim danışma kurulu ile titizlikleoluşturuyoruz. İzmirli öğrenciler, nitelikli bir eğitim ortamı, seçkin bir eğitim kadrosu ve İTÜ okullarının sahip olduğu birikim ve deneyimin bir parçası olarak eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayacak.”

Anaokulu kayıtları 9 Haziran’da başlıyor

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları İzmir NesanYerleşkesi’nin ilk olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı için sadece anaokulu kademesinde öğrenci alacağını belirten Adam, kayıtların ise 9 Haziran Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Adam, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında ise ilkokul, ortaokul ve lisede dâhil olmak üzere tüm kademelerde öğrenci alacaklarının altını çizdi.

“İZMİR’in ilgisi okul açılmadan başladı”

İTÜ GVO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, İTÜ gibi seçkin bir dünya markasının okullarında eğitim görmenin özel okul öğrencisi olmaktan öte anlam taşıdığına işaret etti. İTÜ okullarının önceliğinin iyi eğitim vermek olduğunu bunu da titizlikle seçilen eğitim kadrosu ve her detayı düşünülen eğitim ortamları ile sağladıklarını vurgulayan Özeren, şunları kaydetti: “Okullarımız yeni adımlarla güçleniyor. Gerek İstanbul’dan gerekse şehir dışından İTÜ okullarının açılmasına ilişkin çok talep geliyor. Ancak biz nitelikli büyüme ilkemizden ödün veremeyiz. Bu amaçla yeni açılacak okullarımız için sağlam planlamalar yapıyoruz. 3 okulumuz İTÜ’nün Ayazağa Yerleşkesinde yer alıyor ki bu ayrıcalığın öğrencilere kazandırdığı vizyon çok büyük bir şans. 3 yıl önce Beylerbeyinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde eğitim vermek üzere Anadolu yakasındaki yerleşkemizi açtık. İstanbul dışındaki ilk okulumuz için ise İzmir seçildi. İzmirlilerin İTÜ okullarına gösterdiği ilgiyi henüz okulumuzun resmi açılışı yapılmadan görmek bizleri çok mutlu etti. NESAN ise bu yatırımın her kademesinde iş dünyası gerçeklerini ikinci plana itti ve ebeveyn olma gömleğini giyerek hareket etti. Bu yatırımı insan yetiştirmenin öneminin bilinci ile yaptı ve hassasiyetlerimiz örtüştü. En ufak detaydan en büyük kararlara kadar öncelik hep iyi eğitim ve İTÜ adına yakışır adımlar atmak oldu. Bu da doğru bir işbirliği yaptığımızın en büyük göstergesi oldu.”

İTÜ GVO hakkında

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları 2000 yılında kuruldu. İstanbul Avrupa Yakasında Dr. Sedat Üründül Anaokulu, Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu, Ekrem Elginkan Lisesi; Anadolu Yakasında ise Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim veriyor. “Ana kucağından İTÜ’ye” sloganını benimseyen İTÜ GVO veli profilinin büyük çoğunluğunu, İTÜ’lü akademisyenler, İTÜ mezunları ve İTÜ’nün marka değerinegüvenen veli portföyü oluşturuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.