banner

Sınavla öğrenci alan özel okulların kayıt takvimi açıklandı




Özel okullara kayıtlar ne zaman başlıyor? Bu yıl özel okullar nasıl ve neye göre öğrenci alacak? Özel okullar kayıt takvimi belli oldu. İşte ayrıntılar…

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında yapılan merkezi ortak sınav sonuçlarının dün açıklanmasının ardından sınavla öğrenci alan özel okullar kayıt takvimini açıkladı.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nden yapılan duyuruya göre, TEOG kapsamında sınavla öğrenci alacak olan özel okullar, taban puanlarını 21 Temmuz’da açıklayacak. Ön kayıtlar 4-5 Ağustos arasında kesin kayıtlar da 6-7 Ağustos tarihleri arasında alınacak. İkinci ve üçüncü ön kayıt ile kesin kayıt tarihleri ise şöyle;

2. ön kayıt dönemi 18-19 Ağustos kesin kayıt tarihi 20-21 Ağustos

3. ön kayıt dönemi 25-26 Ağustos kesin kayıt tarihi 27-28 Ağustos olarak belirlenirken son kayıt dönemi de 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren Özel Okullar Kayıt Komisyonunca alınacak karara göre belirlenecek.

İşte özel okul kayıt takvimi

1)TABAN PUAN İLANI

21 TEMMUZ 2014

2) I. ÖN KAYIT DÖNEMİ

4-5 AĞUSTOS 2014 ÖN KAYIT

6-7 AĞUSTOS 2014 KESİN KAYIT

3) II. ÖN KAYIT DÖNEMİ

18-19 AĞUSTOS 2014 ÖN KAYIT

20-21 AĞUSTOS 2014 KESİN KAYIT

4) III. ÖN KAYIT DÖNEMİ

25-26 AĞUSTOS 2014 ÖN KAYIT

27-28 AĞUSTOS 2014 KESİN KAYIT

5) SON KAYIT DÖNEMİ

01 EYLÜL 2014’DEN İTİBAREN

Özel Okullar Kayıt Komisyonunca alınacak karara göre

Özel okullar bu yıl öğrencilerini, Özel Okullar Yerleştirme Puanı (ÖYP) ile belirleyecek. ÖYP,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 8.sınıf merkezi ortak sınavlardan Türkçe,  Matematik,  Fen ve Teknoloji Bilgisi sınavları ile öğrencinin 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanından oluşacak.

Özel okullar tercih listesinde yer almayacak

Özel okullar tercih listesinde yer almayacağı için her okul, başvuran öğrencinin puanını kendisi hesaplayacak. Puan hesaplamada sorun yaşanmaması için en geç 7 Temmuz’da Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ile Türk ve yabancı özel okulların internet sitelerinde ‘Özel Okullar Yerleştirme Puanı (ÖYP)’ hesaplama sistemi yer alacak. Aileler sistem üzerinden çocuklarının puanını hesaplayarak, istediği okula girmek için yetip yetmediğini tespit edebilecek. Hesaplama konusunda sorun yaşayan ve desteğe ihtiyaç duyan veliler, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nden yardım alabilecek. Veliler, hesapladıkları resmi olmayan puanlarının, okullar tarafından ilan edilen taban puanlardan daha yüksek olması durumunda istediği her özel okula ayrı ön kayıt başvurusu yapabilecek.

T1:     Türkçe dersinden yapılan birinci merkezi sınav

M1:    Matematik dersinden yapılan birinci merkezi sınav

F1:     Fen Bilgisi ve Teknoloji dersinden yapılan birinci merkezi sınav

T2:     Türkçe dersinden yapılan ikinci merkezi sınav

M2:    Matematik dersinden yapılan ikinci merkezi sınav

F2:     Fen Bilgisi ve Teknoloji dersinden yapılan ikinci merkezi sınav 

ÖYP hesaplaması  aşağıdaki tabloya göre yapılacak; 

Derslerin ağırlık katsayıları; 

Türkçe                        3 

Matematik                    2

Fen ve Teknoloji           2 

Merkezi Sınavların ağırlığı; 

Birinci sınavlar                   % 30

İkinci sınavlar                     % 70 

8’inci sınıf yılsonu başarı puanı; YBP 8 

ÖYP hesaplama formülü

ÖYP = (3T1+2M1+2F1)*0,30 + (3T2+2M2+2F2)*0,70 + YBP8

TEOG Özel Okullar Modeline göre öğrenci alımı puanı hesaplama linki: www.toobpuan.com

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.