banner

Özel Egeliler Harvard, Yale ve Princeton Üniversitelerine Çıkarma Yaptı




İzmir Özel Ege Lisesi öğrencileri uluslararası çalışmalar kapsamında bu yıl Harvard, Yale ve Princeton Üniversitelerinin düzenlediği Model Birleşmiş Milletler konferanslarına (MUN- Model United Nations) katılmak ve Türkiye’yi temsil etmek üzere ABD’ye gitti.

Her ülkenin başka bir ülkeyi temsil ettiği Model Birleşmiş Milletler Konferanslarında Özel Ege Lisesi öğrencileri Avustralya, Monako, Portekiz, Kuveyt, Lübnan, Yemen, Zambia’yı ve ABD Senatosu’ndaki bazı senatörleri temsil ederek İnsan Hakları, Silahsızlanma, Uluslararası Güvenlik, UNESCO, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Afrika’daki Kıtlık Sorunu gibi küresel konu ve sorunlara delegasyon olarak çözüm aramış ve çözüm ortağı olmuştur.

Farklı tarihlerde Massachusetts eyaletinin Boston, Connecticut eyaletinin New Haven ve New Jersey eyaletinin Princeton şehrine giden 45 öğrenci ile 6 öğretmen üç ayrı konferansa katıldı. Harvard Üniversitesinin Avrupa ayağı olan ve her yıl Avrupa’nın farklı bir ülkesinde düzenlenen Harvard Model Kongre Avrupa Konferansı’na da katılacaklarını söyleyen Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, Mart ayı içinde 16 öğrenci ve 2 öğretmenin İspanya’nın başkenti Madrid’e gideceğini söyledi.

MUN konferansları başta olmak üzere festival, yaz okulları ve değişim programı gibi etkinliklere her yıl yaklaşık 100-110 öğrenci gönderdiklerini dile getiren Musluoğlu; “Sadece uluslararası konferanslara değil, uluslararası sanat festivallerine de Özel Egeli öğrenciler ilgi göstermektedir.  Geçen yıl Fransızca Tiyatro Topluluğumuz İtalya’nın Napoli şehrinde yapılan Fransızca Tiyatro Festivali’ne katılmıştı. Bu yıl Mart ayında 13 öğrenciden oluşan Özel Ege Lisesi Fransızca Tiyatro Topluluğu, Québec eyaletinde yapılacak olan Fransızca Tiyatro Festivali’ne katılmak üzere Kanada’ya gidecek. Almanya ile yapılan değişim programı çerçevesinde 10 öğrencimiz Mayıs ayında Almanya Nürthingen-Stuttgart’taki Peter Härtling Gymnasium’a 10 günlük bir programla katılacak.

Gerek birinci yabancı dilimiz olan İngilizce ve gerek ikinci seçmeli dilimiz olan Fransızca ve Almanca dil bilgileriyle ülkemizi konferans, kongre ve festivallerde temsil eden tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Onlar geleceğimizin toplum liderleri ve fikir önderleridir.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.