banner

İTÜ GVO öğrencilerinin projesi SEMEP’te ödül aldı




İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’ndan iki öğrenci, UNESCO’nun SEMEP projesi kapsamında sundukları deneysel çalışmayla “En Özgün Çalışma” ödülünü aldı.

itü gvo ödülİTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Özel Beylerbeyi Ortaokulu öğrencileri Doruk Deniz İşler ve Alara Ergül, UNESCO’nun SEMEP projesi (South-Eastern Mediterranean Sea Project / Güneydoğu Akdeniz Projesi) kapsamında sundukları deneysel çalışma ile “En Özgün Çalışma” ödülüne layık görüldüler.

Birleşmiş Milletlere bağlı bir alt kuruluş olan UNESCO’nun uluslararası çevre eğitim çalışması olan SEMEP - Güneydoğu Akdeniz Deniz Projesi, yerel ve ulusal çevre sorunlarına çözüm arayışlarını desteklemeyi amaçlıyor. Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO’nun 1995 yılından bu yana yürüttüğü SEMEP’e bu yıl da farklı okullardan öğrenciler, hazırladıkları çevre projeleri ile katıldılar.

İTÜ GVO adına SEMEP’e katılan Özel Beylerbeyi Ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Doruk Deniz İşler ve 2. sınıf öğrencisi Alara Ergül, “Bilim ve Teknoloji Işığında Küresel İklim Değişimi ve Kentlerimiz” temalı oturumda sundukları “Hey Dalga Kentimi Rahat Bırak!” konulu deneysel projeleri ile “En Özgün Çalışma” ödülünü kazandılar.

İTÜ GVO Özel Beylerbeyi Ortaokulu öğrencileri İdil Gürsoy ve İrem Naz Akova ise, SEMEP kapsamında düzenlenen afiş sergisinde “Sosyal Medya” dalındaki tasarımlarıyla birinciliği kazandılar. İrem Naz Akova, “Please stop” sloganı için tasarladığı İngilizce afiş, İdil Gürsoy ise “Teknokent üretiyor, dünyamız tükeniyor” sloganı için tasarladığı Türkçe afiş çalışması ile yarışmaya katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.