banner

Minik konservatuarlılar ders başı yaptı




İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın İTÜ Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı işbirliğinde açtığı, Türkiye’nin Erken Yaşta Müzik Eğitimi veren ilk konservatuvarı yetenekli minik öğrencileri ile eğitime başladı.

mini konservatuarYenilikte öncü İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın (İTÜ GVO), çocuklara müziği erken yaşta, doğru öğretmek, yeteneği olanları keşfetmek ve sanat dünyasına kazandırmak amacıyla kurduğu Türkiye’nin ilk Mini Konservatuarı birbirinden yetenekli öğrencileri ile kapılarını açtı.

İTÜ GVO’nun, İTÜ Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı (TMDK) işbirliğinde Beylerbeyi Yerleşkesi’nde açtığı konservatuar, ilk eğitim yılında anaokulu ve ilkokul için ayrı Temel Müzik Eğitimi sınıfları, piyano sınıfı, ritim atölyesi, keman, gitar, yan flüt, bateri sınıflarında toplam 109 öğrenciye eğitim veriyor.

Konservatuvar eğitiminden, Anaokulu hazırlık yaş grubu, ilkokul 1, 2, 3, 4 ile ortaokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf düzeyindeki öğrenciler yararlanıyor. Konservatuarda Anaokulu hazırlık yaş grubu ve ilkokul 1. sınıfta okuyan öğrenciler için Temel Müzik ve Çalgıya Hazırlık eğitimleri; ilkokul 2. sınıftan itibaren ortaokul 8. sınıfa kadar enstrüman eğitimleri veriliyor. Bireysel çalgı eğitimleri bire bir, Temek Müzik Eğitimi ve Ritim Atölyesi 8 – 10 kişilik gruplar halinde yapılıyor. 14’er haftalık iki dönem halinde 28 hafta sürecek olan “Erken Yaşta Müzik Eğitimi” programı 28 Mayıs 2016’da tamamlanacak. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, İTÜ TMDK Erken Müzik Eğitimi Sertifikası'nın sahibi olacak.

Dünya çapında sanatçılar kazandıracağız

İTÜ GVO’nun 15. kuruluş yılında bir ilk’e imza attıklarının altını çizen İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Türkiye’de ilk kez çocuklara erken yaşta konservatuar eğitimi veren “Mini Konservatuarı” hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özeren, “İTÜ’nün güçlü tarihi ve köklü akademik birikiminin temelleri üzerine kurulu bir eğitim kurumu olarak, çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını destekliyoruz. Bilimden sanata, spordan müziğe kadar öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimine yönelik yenilikçi programlar uyguluyoruz. 15. kuruluş yılımızda, bizim için önemli bir kilometre taşı olan Mini Konservatuarımızı hayata geçirdik. 15 yılda değerli hocalarımızla, öğrencilerimizi her alanda başarıya taşıyacak olanaklar, kapılar açtık. İTÜ Türk Müziği ve Devlet Konservatuarı’nın çok değerli birikiminden aldığımız güçle açtığımız Mini Konservatuar’da çocuklarımızı erken yaşta müzikle tanıştırıyoruz. Türkiye’ye dünya çapında sanatçılar kazandıracağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’na bağlı Özel Dr. Sedat Üründül Anaokulu, Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Ekrem Elginkan Lisesi İstanbul’da İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde; Özel Beylerbeyi Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu Beylerbeyi Yerleşkesi'nde; Özel İzmir Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi İzmir’de Nesan Yerleşkesi’nde hizmet veriyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.