banner

İTK’lı öğrenciler Matematiğin gizemli dünyasına yolculuk yaptılar




İzmir Özel Türk Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencileri 2007 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren genç nesilleri matematik hakkında düşünmeye ve araştırmaya yönelten Nesin Matematik Köyü’nde, Türkiye’nin en iyi matematikçilerinden biri olan Prof. Dr. Ali Nesin matematiğin gizemli dünyasına yolculuk yaptılar.

itk matematik koyuFarklı günlerde gerçekleştirilen Nesin Matematik Köyü Gezilerinde İTK’lı öğrencilere matematik İTK matematik öğretmenlerinden Nureddin Şimşek, Ömer Ceyhan, Koray Kinson, Olcay Özel, Hazal Ağırbaş, Onur Barata, İsmail Hacı Haliloğlu ve İTK müdür yardımcılarından Vedat Yılmaz, Aylin Öğünç ve Murat Gil eşlik etti.

Matematiğin günlük yaşamdaki yeri, matematiksel düşüncenin önemi ve matematiksel bilginin sorgulama temelli bir bilgi olduğunun öğrencilere kavratılması için düzenlenen gezide, Türkiye’nin en iyi matematikçilerinden biri olan Prof. Dr. Ali Nesin ile tanışma şansını da elde eden İTK’lı öğrenciler ve öğretmenler matematik ile dolu bir gün geçirdiler.

Öğrenciler matematik üzerine çalışmalar yaptılar

İTK’lılar ilki 2011 yılında düzenlenen Bahattin Tatış- Yarınlarda Var Olmak Ödülleri’nde Bilime Katkı Ödülü’nü alan Prof. Dr. Ali Nesin ile matematik üzerine çalışmalar yaptılar, Nesin Matematik Köyü hakkında bilgi aldılar ve köyü gezdiler.

İzmir Özel Türk Koleji Matematik Zümre Başkanı Nureddin Şimşek, 21. yüzyılın sadece bilgiyi anlayan değil bunu kullanan ve hatta günlük hayata adapte ederek, sorgulayan, araştıran bireylere ihtiyaç duyan bir çağ olduğunu belirtti. Şimşek, bu yüzden matematik alanında İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri ile yapılan bu çalışmaların öğrencileri araştırmaya yönelttiğini ve matematiğin farklı bir yüzüyle onları tanıştırdığının altını çizdi. Prof. Dr. Ali Nesin ve ekibine de yaptıkları çalışmalar için teşekkürlerini iletti. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.