banner

Öğrencilerin hayalleri Duru Koleji’nde hayat buluyor




“Hayaller Duru’da Şekillenir” mottosuyla 8. Yıla giren Duru Koleji’nin öncelikle mutlu bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini belirten Duru Koleji Kurucusu Senem Hatice Korkmaz, “Duru Koleji ismini Türkiye’nin dört bir yanına yaymayı ve binlerce çocuğumuza ulaşmayı planlıyoruz. Bunu da eğitime gönül vermiş, bizimle aynı hedefler doğrultusunda ilerlemeyi düşünen, eğitim yatırımcılarıyla planlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

senem_hatice_korkmazDuru Koleji’nin kuruluş ve gelişim sürecinden bahsedebilir misiniz?
Eğitimci bir ailenin kızı olarak dünyaya geldim. Çocukluğumdan beri hep babamı örnek almışımdır. Kendisi çok idealist birisiydi. Bir süre öğretmenlik yapmış daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığında görev almıştır. Gerek mesleki çalışmaları, gerekse öğrencileri için vermiş olduğu büyük emek, her zaman gönlümde ayrı bir yer edinmiş ve öğretmenlik mesleğini bana sevdirerek benim de onun yolunda ilerlememe vesile olmuştur. Kendim de matematik öğretmeni ve de okul yöneticisi olarak uzun yıllar mesleğimi icra ettikten sonra, babam gibi idealist bir yaklaşımla daha çok çocuğun eğitim hayatına dokunabilmek, ülkenin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etmek ve çocukların hayallerini şekillendirmek için 2016 yılında Duru Koleji’nin kuruluşunu gerçekleştirmiş oldum. Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul birimlerimizden oluşan kurumumuz her yıl kendini geliştirerek sekizinci yılına sağlam ve emin adımlarla gelmiştir. Bundan sonraki süreçte de kendimizi geliştirmeye devam ederek geleceği sağlam temeller üzerine inşa eden köklü bir kurum olarak ilerleyişimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.

DURU KÜLTÜRÜ İLE YETİŞEN ÖĞRENCİLER
Duru Koleji’nin eğitim anlayışı nasıl oluşturuldu? Kurumunuzu diğer eğitim kurumlarından farklı kılan özellikler nelerdir?
Biz öncelikle mutlu bireyler yetiştirmeyi amaç edindik. Çünkü öğrencilerin mutlu olduğu bir ortamda istek, merak, sorgulama, araştırma, öğrenme gibi kavramlar daha çok ön planda oluyor. Tabi buna ek olarak öğrencilerimizin kurum kültürü yani Duru Kültürü ile hareket ederek iyi yetişmiş örnek bir birey olmasını da amaçlıyoruz. Yani istiyoruz ki öğrencilerimiz öncelikle Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı; küçüklerine sevgi, büyüklerine saygı ile yaklaşan; araştıran, üreten, sorgulayan; her türlü sosyal etkinliğe katılım sağlayıp bu anlamda sosyal başarılar da elde eden; çevresiyle ve arkadaşlarıyla iyi ilişkiler içerisinden olan ve bu yaklaşımlarıyla herkese örnek teşkil eden bir duruş sergilesin. Bunun dışında öğrencilerimizi çok iyi gözlemleyerek onları yetenekleri doğrultusunda tanımayı; keşfettiğimiz yetenekleri doğru yönlendirmeler yaparak geliştirmeyi ve bu yeteneklerle de bilimsel alanda, sanatsal alanda, sporsal alanda başarılar elde etmeye büyük önem veriyoruz. Bu yüzden “Hayaller Duru’da Şekillenir” mottomuzla ilerleyişimizi sürdürüyoruz.

duru_koleji“Her öğrenci farklıdır” görüşü eğitim dünyasına hakim olan bir kavram olarak yer edindi. Duru Koleji’nin öğrenciye yaklaşımı ve uygulamalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Evet, biz de Duru Koleji olarak bu görüşle hareket eden bir eğitim kurumuyuz. Çünkü her öğrencinin öğrenme stili, ilgisi ve yeteneği farklıdır. Yeteneği ve ilgi alanları ile ilgili çalışmalarla meşgul olan öğrencilerin okula daha mutlu geldiğini, kendini daha mutlu hissettiğini ve kendini daha rahat ifade edebildiğini gözlemleyebiliyoruz. Bu yüzden de öğrencilerimizi mümkün olduğu kadar en iyi şekilde gözlemleyip onları tanımaya ve de keşfetmeye çalışıyoruz.

HEM AKADEMİK HEM SOSYAL BAŞARI
Günümüzde başarı kavramı farklı açılardan ele alınmaktadır. Bir eğitim kurumunun başarılı olarak değerlendirilebilmesi için hangi kıstaslara bakılmalıdır? Bu anlamda kurumunuzda neleri ön plana çıkarıyorsunuz?
Başarı denilince genelde herkesin aklına ilk olarak akademik anlamda sağlanmış olan başarılar gelir. Tabi ki de bir eğitim kurumunun öncelikli temel başarısı akademik anlamda sağlanan başarıları olmalıdır. Ama başarının sadece akademiyle sınırlı kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü çocuklar sadece akademik yönden alacakları eğitimle değil, sosyal gelişim yönünden alacakları eğitimle de hayata hazırlanacaklar. Burada da önemli olan çocukların iyi bir şekilde gözlemlenip, ilgi ve yeteneklerine göre doğru yönlendirmeler yapılmasıdır. İlgi ve yetenekleri keşfedilen çocukların bilimsel, sanatsal, sporsal anlamda elde edeceği başarılar kurumun bu doğrultuda doğru yönlendirmeler yaptığının bir göstergesi olarak ön plana çıkacaktır. Kurumumuzda da bu mantıkla hem akademik başarı hem de sosyal başarıyı önemsiyoruz.

Kurum olarak eğitim süreçlerinizde ve okulda oluşturduğunuz dijital iklim hakkında bilgi verebilir misiniz?
Nitelikli bireyler yetiştirmede teknolojinin her geçen gün artan önemi, kolaylaştırıcılığı ve çokça probleme çözüm sunabilme kapasitesi de herkesin ortak kanısı. Hafta içi okulumuzda yürütmüş olduğumuz dersler, ödevler, soru çözümleri hafta sonu yerini dijital ortama bırakıyor. Kurum olarak sınıflarımızın hafta içi ders programlarını hazırlarken öğrencilerimize cumartesi ve pazar gününün de programını hazırlamış oluyoruz. Aktif olarak kullanmakta olduğumuz dijital platform üzerinden öğrencilerimiz ödevlendirilerek ve de onlara bu platform üzerinden konu tekrar videoları izletilerek hafta sonu yapılan çalışmaların verimliliğini sağlıyoruz. Ayrıca tüm sınıflarımızda bulunan akıllı tahtalarımızla dijital kitap uygulamalarını kullanıyoruz.

Özel okulculukta kısa ve orta vadede hangi gelişmelerin yaşanmasını bekliyorsunuz? Sektörün geleceğine yönelik öngörüleriniz nelerdir?
Zorlu bir pandemi süreci ve arkasından ekonomik koşulların ağırlaştığı bir sürece maruz kaldık maalesef. Bu durum tüm sektörleri etkilediği gibi eğitim sektörünü de etkiledi ister istemez. Kapanan ve kapanmakta olan kurumların olduğunu duyuyoruz. Kısa vadede süreci sağlıklı, planlı, programlı bir şekilde yürüten kurumlar ayakta kalarak inşallah bu durumlardan bir şekilde kendini kurtaracaktır. Sonrasında inşallah düzeleceğini düşündüğümüz ekonomimizle birlikte eğitim sektörü rahat bir nefes alacaktır.

duru_koleji_1DURU KOLEJİ’Nİ TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ
Duru Koleji’nin kısa, orta ve uzun vadede hedefleri ve büyüme stratejisi hakkında bilgi verebilir misiniz?
“Hayaller Duru’da Şekillenir” mottosuyla çıktığımız bu yolda öncelikli olarak öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin mutluluğunu önemsiyoruz. Bu mutluluğu ne kadar çoğaltır, eğitim kalitemizi de ne kadar geliştirir ve artırırsak büyümemizi de aynı orantıda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl eğitimde 8. yılımıza girmiş bulunuyoruz. Kısa vadede hedefimiz, 10. yılımıza doğru sağlam adımlarla ilerlemektir. Gelişen ve değişen dünyada uluslararası eğitim standartlarını benimseyerek, akademik düzeyi ve sosyal bilinciyle fark yaratan bireyler yetiştiren bu anlamda Ankara’nın köklü kurumları arasında yer almak olacaktır. Hedeflediğimiz bu eğitim öğretim hizmetiyle Duru Koleji ismini Türkiye’nin dört bir yanına yaymayı ve binlerce çocuğumuza ulaşmayı planlıyoruz. Bunu da eğitime gönül vermiş, bizimle aynı hedefler doğrultusunda ilerlemeyi düşünen, eğitim yatırımcılarıyla planlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.