banner

Pedagojik formasyon tercihi yapan adaylara uyarı




Pedagojik formasyon yerleştirme tercih işlemleri bugün sona eriyor.  Adayların akademik not ortalamalarını en geç 29 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar kendi üniversiteleri aracılığıyla ÖSYM’ye bildirmeleri gerektiği belirtildi.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih işlemleri bugün saat 23:59’a kadar yapılabilecek. ÖSYM,  adayların akademik not ortalamalarının, mezun oldukları üniversiteler tarafından sisteme kaydedileceğini, herhangi bir yanlışlık durumunda yine kendi üniversiteleri tarafından düzeltileceği duyusunda bulunurken, üniversitelerin kendi öğrencilerinin notlarını ÖSYM’ye bildirmeleri ve yanlış bilgileri düzeltme işlemlerinin de 29 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 17.00’de sona ereceğini bildirdi. ÖSYM yaptığı açıklamada, 29 Ocak 2014’ten itibaren düzeltme talepleri ile adaylar tarafından doğrudan ÖSYM’ye bildirilecek düzeltme taleplerinin işleme alınmayacağını belirtti.

ÖSYM’den yapılan açıklama şöyle;

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programları ile ilgili olarak, 16 Ocak 2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu ile 21 Ocak 2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda alınan kararlar sonrasında yeniden başlatılan  2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih işlemleri takvimine göre:

1.   Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.trİnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.

2.   Tercih işlemleri 27 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecektir. Bu tarih kesinlikle uzatılmayacaktır.

3.   Adayların akademik not ortalamaları, mezun oldukları üniversiteler tarafından sisteme kaydedilecek, herhangi bir yanlışlık durumunda yine kendi üniversiteleri tarafından düzeltilecektir. Bilgilerinde düzeltme gerektiren adaylar not bilgisi düzeltme taleplerini doğrudan kendi üniversitelerine yapacaklardır. Üniversitelerin kendi öğrencilerinin notlarını ÖSYM’ye bildirmeleri ve yanlış bilgileri düzeltme işlemleri 29 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecektir. Bu tarihten sonra bildirilecek düzeltme talepleri ile adaylar tarafından doğrudan ÖSYM’ye bildirilecek düzeltme talepleri işleme alınmayacaktır.

Yerleştirme için tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Bu amaçla hazırlanan kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.