banner

7 bin polis kontenjanına 65 bin kişi başvurdu




Polis Akademisi Başkanı Fındıklı, bu yıl 7 bin öğrenci alınacak Polis Meslek Yüksek Okullarına 65 bin müracaat olduğunu belirtti.

Türkiye’de polis eğitimi veren tek yükseköğretim kurumunun Polis Akademisi olduğunu ifade eden Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, akademiye bağlı 28 PMYO'nun eğitimine devam ettiğini dile getirdi.

Bu okullara liseden gelen ve üniversitede belli bir puan almış öğrencileri kabul ettiklerini anlatan Fındıklı, şunları kaydetti:

"Bu sene 7 bin öğrenci alınacak, buna karşılık 65 bin müracaat oldu. Bu da gösteriyor ki polise büyük bir teveccüh var. Polis, gerçekten saygın bir hizmet veriyor ve herkesin polis olmak istediğini görmek bizi sevindiriyor. Bu öğrenciler iki yıllık eğitimden sonra polis memuru olarak göreve başlamaktadırlar. Burada hukuk dersleri, mesleki dersler, kültür dersleri ve güncel konularla ilgili her türlü eğitim uzmanlar tarafından verilmektedir.”

Bu yıl 16 ülkeden 330 yabancı öğrenci Polis Akademisinde eğitim aldı

Fındıklı, akademi öğrencilerinin sadece Türk öğrencilerinden oluşmadığının altını çizerek şöyle devam etti:

“Bu yıl 16 ülkeden 330 yabancı öğrenci Polis Akademisinde eğitim aldı. Bu da akademimizin yalnız milli bir akademi değil, aynı zamanda uluslararası, hatta bir dünya akademisi olduğunu göstermektedir. Mezun ettiğimiz öğrenciler, o ülkelerde bizim birer temsilcimiz, köprümüz ve irtibat yerlerimizdir. Bu nedenle iş adamlarımız, siyasilerimiz, yöneticilerimiz gittikleri ülkelerde bu öğrenciler ile çok yakın irtibat kurmakta ve o ülkeyle ilişkileri bu öğrenciler sağlamaktadır.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.