banner

Suriyeli akademisyenler ülkelerinde üniversite kuracak




Ülkelerinde üniversite kurmak için “Suriye Özgür Akademisyenler Birliği” çatısı altında bir araya gelen eğitimciler ilk toplantısını yaparak çalışmalara başladı.

Suriyeli akademisyenler ülkelerinde üniversite kuracakSuriyeli akademisyenler ülkelerinde üniversite kurmak için ilk adımı attı. Anadolu Platformu’ndan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep’te bir araya gelen eğitimciler, “Suriye Özgür Akademisyenler Birliği” çatısı altında toplandı. Toplantıda, Suriye’de birüniversite kurma kararı alındığı açıklandı.

Birliğin kurucularından Prof. Dr. Muhyiddin Benene, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için çalışacaklarını bildirdi.

Okulun adı ‘Özgür Üniversite’ olacak

Savaş sebebiyle üniversite eğitimlerini sürdüremeyen gençlere destek olacaklarını anlatan Benene, şunları söyledi:

“Şam Üniversitesinde öğretim üyeliği yaparken 1986’da Fransa’ya gitmek zorunda kaldım. Şimdi, savaş nedeniyle eğitimlerini aksatan Suriyeli öğrenciler için mücadele ediyorum. Onlar için üniversite kuracağız ve bu üniversite ücretsiz hizmet verecek. Okulun adı ‘Özgür Üniversite’ olacak. Eğitimi Suriye’de vereceğiz, binamız hazır ve eksiklerimizi giderdikten sonra çok yakında faaliyete geçeceğiz. Ayrıca akademisyenlerimiz için havuz oluşturacağız. Bu havuzla ihtiyaca göre nitelikli akademisyen yetişmesine katkı sağlayacağız.”

Birliğin Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde olacağını aktaran Benene, Türkiye’nin eğitim konusundaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

Toplantıya, Suriye Ulusal Devrim Konseyi Üyesi Celalettin Hancı ile farklı ülkelerden gelen 80 akademisyen katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.