banner

Otizmli çocuklar eğitim hakkı için ombudsmana başvuracak




Otizimli çocuklar ve aileleri, eğitim haklarının engellendiği gerekçesiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunacak

Otizmli çocuklar ve aileleri, ''eğitim hakkı'' için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuracak.

Otizmli çocuklar ve aileleri, eğitim haklarının engellendiği gerekçesiyle sosyal paylaşım sitesi ''Facebook'' üzerinden ''Otizmli Çocuk Anneleri Destek Timi'' grubunu kurdu.

Grup temsilcisi Avukat Sedef Erken, AA muhabirine yaptığı açıklamada çok sayıda otizmli çocuğun eğitim hakkının ihlal edildiğini ve bu haktan yoksun bırakıldığına ilişkin bazı haberlerin basına yansıdığını kaydetti.

Otizmli çocukların ve ailelerin haklarını aramak için harekete geçtiğini belirten Erken, bu kapsamda ailelerin Kamu Denetçiliği Kurumuna (Ombudsmanlık) başvuracağını bildirdi.

Gruba yüzlerce ailenin ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek olduğunu söyleyen Erken, çocukların ve ailelerin daha iyi bir gelecek için birleştiğini anlattı.

Erken, grubun, ailelerin eğitim hakkıyla ilgili dilekçelerini alacağını ve kuruma ileteceğini belirterek, dilekçelerin TBMM'nin ilgili komisyonlarına da gönderileceğini söyledi.

Aileler adına başvuruyu kendisinin yapacağını dile getiren Erken, otizmli çocukların eğitim ve tüm diğer anayasal haklarının teslim edilmesinde çok geç kalındığını ileri sürdü.

Erken, Otizm Eylem Planı taslağının da bir an önce ele alınmasını istediklerini ve buna ilişkin başvurular yapacaklarını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.