banner

YÖK’ten ODTÜ’ye kadro engeli




Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), ODTÜ'ye 300 kişilik boş öğretim görevlisi ve akademisyen kadrosu için kullanım izni vermediği belirtildi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar , "Ek kadro istemiyoruz, mevzut kadromuza bile atama yapamaz hale geldik" dedi.

Dünyanın en iyi 60 üniversitesi arasına giren ODTÜ'ye kadro yok. Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar , "Ek kadro istemiyoruz, mevzut kadromuza bile atama yapamaz hale geldik" dedi.

Vatan Gazetesi’nin haberine göre, dünyanın en iyi 60 üniversitesi arasına adını yazdırarak önemli bir başarıya imza atan ODTÜ'de var olan akademik personel kadrolarının bile kullanımına izin verilmediği ortaya çıktı. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, "Ek kadro istemiyoruz, mevcut kadroların kullanım iznini istiyoruz. 300 kadromuz boş. En iyi okullarda okumuş insanları 2200 TL ile çalışmaya ikna ediyoruz, ama kadro alamıyoruz" dedi. "Bu sorunlar bizi geriye götürüyor" diyen Acar, anlayışın değişmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyanın sayılı üniversitelerinin ortalama 4 milyar dolarlık bütçesine karşın, 300 milyon dolarlık bütçesi ile en iyi 100 üniversite sıralamasında ilk 60'a giren ODTÜ'ye, YÖK'ün kadro verilmediği ortaya çıktı.

25 SENE EĞİTİM ALIYOR...

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ilk, orta, lise eğitiminin ardından üniversite yüksek lisans ve doktora yapan bir adayın yaklaşık 25 yıl eğitim aldığını vurgulayarak, "25 sene bir insan okuyor... İşe aldığımız öğretim üyesi birçok yerde çalışabilir durumda. İnsanları 2200 TL maaşla çalışmaya razı ediyorsunuz, ama YÖK kadro vermiyor. Düşünebiliyor musunuz? Öğretim üyesinin dünyadaki maaş ortalaması, burada aldığının en az 4 katı, vakıf üniversitesine gitse 2 katı. Yeni kadro istemiyoruz, kadromuz var, bu kadrolarımızı kullandırmak istiyoruz. Kullanım izni istiyoruz, verilmiyor" dedi.

Halihazırda 300 öğretim üyesi kadrosunun boş olduğunu vurgulayan Acar, "Yılda 40 kişi emekli oluyor, o kadar kişi alsak mevcut sayıyı ancak koruruz. Kadrolar aynı ama gelen öğrenci sürekli artıyor" diye konuştu.

Haberin devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.