banner

23 Nisan’ın nasıl kutlanacağı belli oldu




23 Nisan'da okullar tatil edilecek mi? Törenler nasıl kutlanacak?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında bu yıl değişikliğe gidiliyor. Yeni yönetmeliğe göre,  23 Nisan törenlerinde stadyum kutlaması yapılmayacak ve devlet büyüklerinin koltuklarına çocukların oturtulması uygulaması da kaldırılıyor.

23 Nisan çocuk bayramlarında geleneksel hale gelen Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi devlet koltuklarına çocukların oturtulması uygulaması bu yıldan itibaren kaldırıldı.

Geçen yıl 5 Mayıs’ta yürürlüğe giren milli bayram kutlama yönetmeliği, bu yıl ilk kez 23 Nisan’da uygulanacak. Yeni yönetmeliğe göre 23 Nisan’da stadyum kutlaması da yapılmayacak. Her yıl Başkent’te 19 Mayıs Stadyumu’nda binlerce öğrencinin katıldığı gösteriler bu yıl yapılmayacak. Bu yıl Ankara Valiliği, gündüz Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda ve Gençlik Parkı’nda tüm vatandaşların katılacağı bir gösteri ve şenlik hazırlığı yapıyor. Yeni yönetmelikle, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve devlet protokolünün katıldığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi töreni de tarihe karıştı. Her 19 Mayıs’ta sergilenen Samsun’dan getirilen bayrak ve toprağın teslimi gibi uygulamalar da yapılmayacak.

23 Nisan'da okullar tatil edilecek mi?

23 Nisan bu yıl Salı gününe denk geliyor. Bu nedenle okulların bir gün süreyle tatil edilmesi bekleniyor. Bakanlıktan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

(kaynak Milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.