banner

Yaratıcı genç beyinlerin projeleri görücüye çıkıyor




Türkiye’nin en yaratıcı genç beyinleri projelerini İTÜ’de sergileyecek.

Türkiye’nin en yaratıcı genç beyinleri projelerini İTÜ’de sergileyecekTÜBİTAK’a 8 ayrı branşta proje yazan lise öğrencilerinin projeleri İTÜ’de sergilenecek. İTÜ’nün Avrupa Bölgesi Koordinatörlüğü’nü üstlendiği, “TÜBİTAK 43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Avrupa Bölgesi Yarışması” Sergisi, 19-22 Mart 2012 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK’a Avrupa Bölgesi’nden toplam 474 proje gönderildi. Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih konularında toplam 114 proje sergilemeye değer bulundu. İTÜ’de üç gün boyunca sergilenecek projeler İstanbul Teknik, Yıldız Teknik ve İstanbul Üniversitesi’nden akademisyenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. 

Güneş panellerinden organik gıdalara, lazer teknolojilerinden nano malzemelere kadar pek çok konuda birbirinden ilginç projelere imza atan öğrencilerin projelerinden dereceye girenler 23 Mart 2012, Cuma günü İTÜ’de gerçekleştirilecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

Türkiye’nin en yaratıcı beyinlerinin projelerini görmek ve onlara destek olmak amacıyla sergiye ve ödül törenine katılımınızı bekler, saygılar sunarız.

Açılış:

Yer: İTÜ Ayazağa Kampüsü SDKM, Maslak

Tarih: 20 Mart 2012, Salı

Saat: 10.00

Bilgi için:

İTÜ İletişim Merkezi

0 212 285 66 77/ 0530 930 33 93

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.