banner

Yamanlar, 3 yarışmadan 25 madalya ile döndü




Yamanlar Okulları öğrencileri Teksas, Antalya ve Ankara’da düzenlenen Olimpiyat ve Proje Yarışmalarından 25 madalya ile döndü.

Akdeniz Üniversitesi`nin düzenlediği 18. Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatında İzmir Yamanlar Koleji, 5 altın 9 gümüş 6 bronz madalya kazanarak birinci oldu. Türkiye’nin seçkin okullarının lise 1, 2 ve 3 sınıflarında okuyan öğrencilerin katılımı ile yapılan 60 madalyanın verildiği olimpiyatta Yamanlar Koleji öğrencileri 20 madalya ile damga vurdu. Madalyalarını rektörlük binasında düzenlenen törenle Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz ERGİN ve jüri başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev`den alan Yamanlar Koleji öğrencileri başarılarını büyük bir sevinçle kutladı.

Teksas’ta Büyük Başarı

Amerika Birleşik Devletlerinin Houston şehrinde Rice Üniversitesi tarafından organize edilen uluslar arası enerji, çevre ve mühendislik proje yarışmasında (ISWEEEP) 61 Ülke ile 41 ABD eyaletinden gelen öğrenciler yarıştı. Yarışma dili İngilizce olduğundan öğrenciler Projelerinin sunumlarını İngilizce yaptı.

Özel Yamanlar Koleji öğrencileri Salih Gürlü ve Faruk Ergin “Radyasyon Zırhlamasında Kemik Ununun Etkisi” adlı projeleriyle Gümüş Madalya, Burak Emre ve Kaan Başkaya “Drenaj Suyunun Klima Verimliliği Üzerindeki Etkileri” adlı projeleriyle Bronz Madalya kazandılar. Başarılı öğrencilere ödüllerini 2007 kimya Nobel ödülü sahibi Prof. Dr. Robert Coll verdi. Yamanlar Koleji öğrencileri ödül törenine Türk bayrağı ile çıktılar.

Ankara’da da Başardılar

Milli Eğitim Bakanlığı ve Teknoloji ve Tasarım Derneğinin ortaklaşa organize ettiği 9. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (E-BİKO), ödül töreni Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapıldı. 48 ülkeden 2583 projenin katıldığı yarışmada Özel Yamanlar Okulları, 1 Gümüş, 2 Bronz Madalya kazandı.

Karşıyaka Özel Yamanlar Ortaokulundan Ozan Çoban ve Berkay Ürün hazırladıkları “Trafik İşaretleri Tahmin Oyunu” projesi ile Gümüş Madalya alarak dünya ikincisi olurdu.

Güzelbahçe Özel Yamanlar Lisesi öğrencileri Mervenur Atçı ve Beyza Göçgün “Mariokolik” isimli projesi ile Bronz, yine Ayşenur İvelik ve Tuğba Sılay “www.onlineoptik.com” isimli proje ile Bronz Madalya kazandılar.

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “Öğrencilerimizin her girdiği ulusal ve uluslararası yarışmada başarılar kazanması onları geleceğe hazırlarken bizim çalışma heyecanımızı artıyor. Öğrencilerimiz hayata atıldıklarında daha büyük başarılara imza atacaklar.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.