banner

Üniversitelerimiz çözüm sürecinin parçası olmalı




YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, ''Üniversitelerimiz ve yükseköğretim camiamız, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, idari çalışanıyla çözüm sürecinin bir parçası olmalıdır, bu süreçte pozitif bir rol oynamalıdır'' dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) düzenlenen ''Üniversiteler Bölge Toplantısı''na katılmak üzere geldiği Elazığ'da Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti.

Çetinsaya, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

''Bu toplantının diğer amacı da başlangıcında olduğumuz çözüm sürecine üniversitelerimizin nasıl katkı yapacağını, yükseköğretim camiamızın bu süreçte nasıl rol oynayabileceğini, ne gibi pozitif etkiler yaratabileceğini de tartışmak, konuşmak olacaktır. Hem rektörlerle toplantımızın gündemidir hem de öğrenci temsilcileriyle toplantımızın gündemidir. Üniversitelerimiz ve yükseköğretim camiamız, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle, idari çalışanıyla çözüm sürecinin bir parçası olmalıdır, bu süreçte pozitif bir rol oynamalıdır. Tabiri caizse herkes elini taşın altına koymalıdır.''

Çetinsaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Ülkemizin yarınları için, yükseköğretimimizin gelişimi için Türkiye'nin bu iktisadi, siyasi, sosyal gelişmesine mutlaka devam etmesi lazım. Bu süreçte hem üniversitelerimiz ilerleyecektir hem de Türkiye ilerleyecektir. Türkiye'nin bu mevcut sorunlarını çözmesi ve yarınlara doğru, daha emin adımlarla yürümesi, yükseköğretim camiamızı ve sistemimizi daha ileriyle götürecektir. Yaşam kalitemizin artırılmasına, sürdürülebilir kalkınmaya, demokratik bir siyasi kültürün oluşmasına bu bakımdan hep birlikte destek olmalıyız.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.