banner

Geleceğin eğitim modeli ‘okulda üniversite’




Turgay Polat, Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde eğitim sisteminde devrim yaratacak “okulda üniversite” modeli üzerine yazdı.  Polat, “okulda üniversite” modelinin aslında tıp alanında uygulandığını ve bu modelin Türkiye’yi tıp eğitiminde dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına çıkardığını belirtirken, modelin her alanda uygulanabileceğini belirtti.

Turgay Polat Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde Türkiye’nin tıp alanındaki başarılarının en önemli unsurunun tıp eğitimi veren üniversitelerdeki eğitim modeli olduğunu belirtti. Polat, bu eğitim modeliyle tıp öğrencilerinin okullarda bir yandan teorik dersler alırken diğer yandan da öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürebildiklerini, örneğin hastanelerde hasta bakımı, viziteye çıkma, ameliyatlarda asistanlık gibi ve tüm bu süreçlerden geçen öğrencilerin bu sistem sayesinde mezun olduklarında diğer alanlara göre daha fazla işe hazır ve daha fazla uygulamayı bilen olarak işe başladıklarını ifade etti.

Polat, “okulda üniversite” modelinin aslında her alanda yapılması gereken bir model olduğunu öğretmen adaylarının okulda, finans adaylarının bankada veya iletişimcilerin medya merkezinde eğitim aldığında daha başarılı olacağını ifade etti.

Polat, modeli şöyle tanımladı, “Eğitim fakültesini kazanan öğrenciler eğitimlerinin tamamını üniversitede değil, belirlenen okullarda yapacaklar. Öğrenciler aynı tıp öğrencileri gibi okulda hem eğitimine devam edecek, hem derslere katılacak, hem ders materyalleri üretecek, sınıfa girip öğretmen nezaretinde ders anlatacak. Eğitim fakültesi profesörleri, akademisyenleri okulda bulunan ofislerinde oturacak hem sınıf uygulamalarına katılacak hem de öğrencilerini yetiştirecek. Kısacası öğretmen adayı öğretmenliği üniversitede tek yönlü değil okullarda etkileşimli olarak öğrenmiş olacak.”

Turgay Polat’ın yazısı için tıklayın

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.