Sömestr tatilinde Uzay Kampı'nda uygulanacak programlar
- Ayrıntılar
- Kategori: ETKİNLİKLER
- Perşembe, 15 Ocak 2015 13:29 tarihinde oluşturuldu
Uzay Kampı Türkiye yeni yıla yeniliklerle girdi. İşte 26 Şubat'ta başlayacak olan sömestr tatilinde Uzay Kampı'nda uygulanacak programlar
Son yıllarda başlattığı yenileşim süreciyle, eğitim alanlarını modernize eden ve müfredatını son teknoloji ürünü eğitim araçlarıyla zenginleştiren kamp, 2015 yılına da yeniliklerle başlıyor. İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde bir ESBAŞ girişimi olarak faaliyet gösteren tesiste yeni simülatör alanları ve uzay istasyonu modeliyle öğrencilere eşsiz “uzay macerası” tecrübesi sunulmaya devam edilecek.
Sunduğu uygulamalı uzay bilimleri eğitimiyle dünyanın sayılı uzay eğitim merkezleri arasında yer alan Uzay Kampı Türkiye eğitim programına bir uzay istasyonu modelini de ekledi. Böylelikle mevcut uzay mekiği uçuş görevi, Discovery Uzay Mekiğinin sanal ortamda “uzaya” gitmesi, burada uzay istasyonuyla entegreli çalışarak “uzay ortamında” deneylerin yapılması aşamaları da eklenerek daha gerçekçi hale getirildi.
ASTRONOT SİMÜLATÖRLERİYLE FEN DERSLERİ ARTIK DAHA KEYİFLİ
Astronotların uzaya gitmeden önce üzerinde eğitim aldıkları, NASA tasarımlı simülatörlerle verilen “uzay dersleri” devam ederken yeni yapılan alanlara taşınan “Çok Eksenli Simülatör” ve “Uzay İstasyonu Hareket Eğitimi Aracı” ile uzay tarihi de uygulamalı olarak anlatılacak. Bu simülatörlerle; dünya atmosferine giren bir kapsülün yaşayacağı yön kaybı hissi ve uzayda spor yapmanın gerekliliği gibi dersler aktarılmaya devam edilecek. Öğrenciler aynı zamanda 50’li ve 70’li yıllarda insanlı uzay uçuşlarında aktif olarak görev alan astronotların deneyimlerini yakından öğrenip, yapılan çalışmaların uzay tarihindeki önemini uygulamalarla öğrenecekler. Tüm bu eğitim araçları sömestr tatilinde sunulacak programlarda aktif olarak kullanılacak.
SÖMESTR TATİLİNDE UYGULANACAK PROGRAMLAR
5 Günlük Uzay Yolcuları Programı (9-15 yaş): Bu programda, uzay istasyonu ve uzay mekiği ile gerçekleştirilen sanal uzay uçuşu, simülatör kullanımı, tek kademeli model roket yapımı ve uçurulması, sanal Mars keşfi, dijital gezegenevinde astronomi, sihirli küre gibi etkinliklerle uzay bilimleri ve teknolojilerine karşı ilginin artırılması ve özgüven gelişiminin sağlanması hedefleniyor.
5 Günlük Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları Programı (12-15 yaş): Robot teknolojilerinin uzay araştırmalarındaki kullanımı uygulamalarla anlatılacak. Öğrenciler özel tasarımlı laboratuvarda kendi model robotlarını inşa ederlerken; robot dizayn süreçlerini, bu süreçlerde mühendislerin ne tür görevler aldıklarını ve takım bireylerinin işbirliği yaparak zorlu problemleri nasıl çözebileceklerini öğrenecekler.
2 Günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası (9-15 yaş): Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında bilinçlendirmeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış programda; uzay mekiği simülatörüyle sanal uzay uçuşu yapılıyor, astronot simülatörleri, insanlı uzay uçuşlarının tarihçesi, mürettebat sistemleri ve temel astronomi konularında uygulamalı eğitim veriliyor.
2 Günlük Aile-Çocuk Uzay Kampı (7-11 yaş + 1 yetişkin): Uzay istasyonu ve uzay mekiğiyle uçuş görevi, model roket yapımı ve fırlatılması, simülatör kullanımı gibi takım çalışması gerektiren etkinliklerle çocukların ebeveynleriyle olan iletişimlerini geliştirip, özgüven kazanmaları hedefleniyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.