banner

Biz öğrenmeyi öğretiyoruz




Kurulduğu günden bu yana merkezine çocukları alan, okulculuk anlayışını sadece eğitim olarak yapılandırmayarak her daim öğretimin önemine vurgu yapan Irmak Okulları’nın misyonunun anahtar kelimeleri ‘bilgi işlemek’ ve ‘öğrenmeyi öğretmek’.

ırmak okullarıUyguladıkları eğitim modeli ve stratejilerle hem sistemde hem de öğrencilerinin gelişiminde fark yaratan bir okul olduklarını vurgulayan Irmak Okulları Müdürü Meral Bilgin, “Anaokulundan liseye akademik mükemmeliyeti hedefleyerek öğrencilerimize birikim ve yeteneklerini başarıya dönüştürme fırsatı sunuyoruz” diye konuşuyor.

“Değişmeyen tek şey değişimdir” anlayışı ile faaliyet gösteren Irmak Okulları’nı daha yakından tanıyabilir miyiz?

Öğrencilerin doğal olarak sahip oldukları öğrenme potansiyellerini ve yeteneklerini en büyük zenginlik olarak gören ve planlamalarını bu anlayış çerçevesinde yapılandıran Irmak Okulları hayat boyu gelişimi kendine ilke edinmiştir. Okulumuzda oluşturulan zengin öğrenme ortamları ve akademik/sosyal fırsatlar ile öğrencilerimize akademik, kişisel ve sosyal beceriler edinmeleri, entelektüel birikimler kazanmaları, toplumsal ve evrensel farkındalık oluşturarak toplumda fark yaratmaları için fırsatlar sunuluyor.

Anaokulundan liseye öğrenci, veli, öğretmen çemberinde sevgi, saygı ve güvene dayalı iletişim ağı ile mutlu, benlik algısı yüksek öğrenenler, akademik ve sosyal alanlarda hayata hazırlanıyor. Öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiyi işleyen, gelecekte fark yaratmaya hazır bireyler Irmak’ta yetişiyor.

IB PROGRAMI’NI YÜRÜTEN ÖNCÜ OKULLARDAN BİRİYİZ

Irmak Okulları’nın Türk eğitim sistemine kattığı yenilikler ve öğrencilerine sunduğu eğitim programının özellikleri nelerdir?

Irmak Okulları’nda Uluslararası Bakalorya (IB) İlk Yıllar Programı (PYP); anaokulu ile 1-5. sınıflar arasında Milli Eğitim müfredatına entegre edilerek uygulanıyor. Irmak Okulları 14 Mayıs 2008 tarihinde Uluslararası Bakalorya Organizasyonu - IBO’dan, yetki aldı ve bu yetkiyle uluslararası standartlarda eğitim veren IB Dünya Okulu olma özelliğini kazandı. Bu çerçevede öğrencilerde globalleşen dünyada entelektüel, kişisel, duygusal ve sosyal becerileri geliştirmeyi hedefliyoruz.

IB programımızın amacı, tüm insanlığın ve paylaştığımız gezegenin farkında, merak eden, sorgulayan; daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratma yardımcında olan dünya bireyleri yetiştirmek… IB Programı’nı yürütmekte öncü okullar arasında yer almaktan dolayı da gurur duyuyoruz.

Yabancı dil eğitimi Irmak Okulları’nda nasıl bir öneme sahip?

Irmak Okulları olarak dil politikamız ana sınıfları, ilköğretim ve lise sınıflarında değişiklik göstermekle birlikte genel anlamda öğrencilerin dinleme, okuma, yazma, konuşma ve eleştirel düşünme becerilerini kullanarak İngilizce ve ikinci yabancı dil olarak Almanca, Fransızca ve İspanyolca olarak sunulan dillerden birini öğrenmelerini amaçlıyor. Irmak Okulları’ndaki İngilizce programının hedefi; İngilizce’yi yazılı ve sözlü olarak akıcı bir biçimde kullanabilen, çeşitli yerli ve yabancı kaynaklı metinleri okuyabilen, bağımsız, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gösterebilen öğrenciler yetiştirmek... Uluslararası öğretmenlerin çoğunluğunu oluşturan kadromuzla,  yabancı dil öğretimindeki yenilik ve gelişmeleri takip ederek öğrencilerimizle hayata geçiriryoruz. İlköğretim 1 - 5. sınıflarda uyguladığımız İlk Yıllar Programı yapısı gereği, temalar üzerinden yapılandırılmış üniteler aracılığı ile öğrencilerimizin farklı konular hakkında İngilizce düşünmeleri ve dili kullanmaları sağlanıyor. Akademik becerilerin desteklendiği üst sınıflarda ise öğrencilerimiz kardeş okul projeleri ve uluslararası toplantılar aracılığı ile dili üst düzeyde kullanma fırsatını elde ediyorlar canadianviagras.net/.

Irmak Okulları olarak kadronuzu oluştururken hangi kriterlere öncelik veriyorsunuz?

Irmak Okulları’nın misyon, vizyon ve stratejik planında belirtilmiş değerlere sahip olduğunu düşündüğümüz öğretmen adaylarını Irmak ailesine dahil ediyoruz. Akademik, sosyal ve profesyonel birikime sahip, yaratıcı, üretken, öğrenim sürecinde kendisinin ve öğrencilerinin potansiyelini ortaya çıkarmaya odaklı, sürekli öğrenmeyi ve kendini yöneten ekiplerin parçası olmayı ilke edinmiş öğretmen adaylarını Irmak Okulları’nda görmek arzusundayız.

TOPLUMSAL DÖNÜŞÜMDE ROL OYNAYAN MEZUNLAR YETİŞTİRİYORUZ 

Mezunlarınızın yüksek öğrenimde gösterdiği başarılardan söz eder misiniz?

Lise öğrencilerimizin öğrenim sürecinde temel hedefimiz, mezun olduklarında toplumsal dönüşümde rol almalarını sağlamak. 9. sınıftan itibaren ilgi alanları doğrultusunda yönlendirilen öğrencilerimiz, hem yurtdışı hem yurtiçi üniversitelere hazırlanarak mezun oluyorlar. Üniversiteye giriş sürecinde verilen danışmanlık hizmetlerinde öğrencilerimizin bireysel başarı tanımlarını yapmaları ve bu kapsamda çalışmalarını yürütmeleri sağlanıyor. Mezunlarımız, Türkiye’nin saygın üniversitelerine yerleştiği gibi yurtdışından aldıkları kabullerle de hedeflerine ulaşarak bizleri ve ailelerini mutlu ediyorlar. Bu yıl öğrencimiz Lisa Elif Archibald, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan MIT - Massachusetts Institute of Technology’ye kabul edildi. 2010 - 2011 öğretim yılında uygulanan ‘Yükseköğretime Geçiş’ ve ‘Lisans Yerleştirme Sınavları’nda lisemiz, 110 özel okul içinde tüm alanlarda ilk 15’te yer aldı. Lisemiz 2001’de kurulduğu için mezunlarımızın çok az bir kısmı iş hayatının içinde aktif olarak rol alıyorlar. İki yıl önce üniversiteden mezun olan öğrencilerimiz, çalışma hayatına geçiş sürecindeler. 

Öğrenci kabul sürecinizden söz eder misiniz? Burs olanaklarınız ve kriterleriniz hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Okulumuz, ana sınıfları ve 1,2 ve 3. sınıflara öğrenciler rehberlik görüşmesi ile, üst sınıflara ise seviye belirleme sınavı ve rehberlik görüşmesi ile öğrenci kabul ediliyor. Yapılan rehberlik görüşmesi ile öğrencinin öğrenme potansiyeli, eğilimleri, akademik ve sosyal gelişimi konusunda ön bilgi sağlanıyor. Burs Yönetmeliğimize göre akademik anlamda başarılı olan öğrencilerimizle, spor ve sanat alanında ulusal ve uluslar arası başarı kazanmış öğrenciler burs imkanları ile ödüllendiriliyor.

ÖĞRENCİYE ÖZEL SOSYAL ETKİNLİKLER

Öğrenciler Irmak Okulları’nda hangi sosyal aktivitelere katılabiliyorlar? Yürüttüğünüz ulusal-uluslararası proje çalışmalarından söz eder misiniz?

Irmak Okulları, sosyal etkinlikleri planlarken vizyonunda ve stratejik planında yer alan her bireyin ‘biricik’ olduğu ön kabulüyle hareket eder.

Irmak Lisesi, 2011-2012 öğretim yılında MUN, Avrupa Gençlik Parlamentosu katılımıyla öğrencilerine farklı platformlarda sanattan siyasete, felsefeden ekonomiye kadar geniş bir yelpazede tartışma ve bildiri hazırlama olanağı sundu. AGP ve Etik Değerler Kulübü öğrencileri ile danışman öğretmenleri, İstanbul’daki tüm lise öğrencilerinin katılımına açık olan ve 12 Mayıs’ta gerçekleşecek ‘Etik Değerler Çalıştayı’nı düzenledi. Cranbrook Okulları ile yürütülen kardeş okul kapsamında üç öğrencimiz, Yurtdışı Üniversite Danışmanımız ile nisanda Michigan’a giderek farklı öğrenme programları ve ortamlarını inceleyecekler.  TÜBİTAK’a gönderilen projelerin sonuçları bekleniyor. Okulumuzun ikincisini düzenleyeceği Bienal, 2 Mayıs’ta açılarak Haziran ayının sonuna kadar sanatseverlerle buluşacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.