banner

Üniversite sınavında dershaneler ne kadar başarılı?




İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde dershanelerin üniversiteye giriş sınavlarında öğrencilerin başarısını ne ölçüde artırıp artırmadığını yazdı. Berkan, dershaneye giden öğrencilerin bir biçimde eşitsizlik yaratıyor olması gerektiğini, orta halli aileler için ciddi bir yük olan dershanelerin bu kadar para karşılığında YGS’ye giren adayların başarısını önemli ölçüde artırmasının beklendiğini belirtti.

İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde dershanelerin üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin başarısında ne kadar etkisi olup olmadığını yazdı. Dershanelerden beklentinin yüksek olduğunu ve dershanelere ödenen paralar karşılığında ise sınava giren öğrencilerin başarılı olmasının beklenildiğini belirten Berkan, dershanelerin başarıyı ne kadar artırdığı sorusuna cevabı ise; “Bunu bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey, bu dershanelerin ‘sınav birincileri’ çıkardıkları; onu da reklamlardan öğreniyoruz.” oldu.

YGS’de acaba dershaneler ne kadar başarılı?

Kabaca Türkiye’de 4 bin civarında dershane var ve bunlara 1.5 milyon civarında öğrenci devam ediyor.

Bu 1.5 milyon öğrencinin ne kadarının YGS’ye hazırlanmak için dershaneye gittiğini bilmiyoruz ama toplam kapasitenin en az üçte birinin üniversite sınavı için olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz.

Bu durumda, aslında geçen hafta sonu YGS sınav sonuçlarından hareketle Milli Eğitim Bakanlığı için söylediğim hemen hemen her şey, büyük bir mali kaynağın aktarıldığı dersane sektörü için de söylenebilir.

İsmet Berkan'ın yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.