banner

Aydın'lı öğrencilerden gıda sektörüne özel projeler




İstanbul Aydın Üniversitesi “Gıda Sanayisinde Yeni Teknolojiler ve Yaklaşımlar Proje Pazarına” Ev Sahipliği Yaptı…

Gıda sanayisinde Ar-Ge ve yenilik ekseninde yapılan çalışmaları artırmak ve temel dinamikleri harekete geçirmek hedefiyle İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde TÜBİTAK, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Kalkınma Ajansı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve UFRAD Franchising Derneği’nin desteği, İnovasyon Proje Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti. organizasyonu ile "Gıda Sanayisinde Yeni Teknolojiler ve Yaklaşımlar" konulu proje pazarı etkinliği düzenlendi. Bilim, teknoloji ve yenilik, günümüzde ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümü ve sürdürülebilir gelişim için anahtar niteliğindedir. Ülkemizin ekonomik ve sosyal çarklarını döndüren ve yaşam kalitesini belirleyen önemli girdiler olarak enerji, su ve gıda alanlarında, ülkemizin ihtiyaçlarının Ar-Ge ve yenilik yoluyla çözülmesi ve ulusal güvenliğine katkı sağlanması stratejik önem arz etmektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gıda sanayisi ile ilgili 20’ye yakın akademisyenin katkı da bulunduğu etkinliğe 45 sektör temsilcisi katıldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Danışmanları Prof. Dr. Metin Ger ve Prof. Dr. Hasan Saygın ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Uçan’ın ve Etkinlik Koordinatörü Sinem Ucal Çepni, sunumlarında üniversitenin sanayi ile yapacağı projelerdeki katılımcı rolü, bugüne kadarki tecrübeleri ve katma değer yaratma konusundaki potansiyeli ve istekliliği vurgulandı. İSTKA, KOSGEB ve TTGV temsilcileri de farklı ihtiyaçlara yönelik fonlarla, proje sahiplerinin projelerine nasıl maddi destek sağlayabileceği konusunda bilgi verdiler. Akademisyenlerin ve sanayicilerin proje önerilerinin sunumu ile devam eden programda katılımcılar birçok farklı disiplinin bir araya geldiği proje fikirlerinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular. Programın son bölümü olan işbirliği görüşmeleri ile de fikirlerin somut projelere dönüşmesi amacıyla ilk iletişim kurularak üniversitenin ve sanayicilerin birbirini tamamlayacak yönleri farklı açılardan ele alındı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.