banner

Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız




Boğaziçi Üniversitesi 2023 Yılı Mezuniyet Kutlaması çerçevesinde eğitim fakültesi dönem mezunlarına bir mesaj yayınlayan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, “Yüz yıl kadar önce zamanın eğitimcileri “yeni eğitim” idealiyle Millet Mektepleri, Halk Evleri, Köy Enstitüleri gibi bize özgü yeni okullar açmışlardı. Her biri birer başarı abidesi olan bu kurumların benzerlerini yeni yüzyılda da kurmalıyız. İnanıyorum ki siz Boğaziçili genç eğitimcilerin bu hedefe ulaşmada emekleri fazlasıyla yön verici olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

irfan_erdoganSevgili Boğaziçililer! 

Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesinde almış olduğunuz eğitimi bugün kazandığınız lisans diploması ile nihayet taçlandırmış bulunmaktasınız. Biz de sizin bu mutlu gününüze tanık olmanın kıvancını yaşamaktayız.
Buradaki öğrenciliğiniz maalesef zor bir döneme denk geldi. Önce tüm dünyayı etkileyen salgın, ardından asrın felaketi denebilecek ölçüde yaşadığımız deprem hepimizi etkiledi. Tüm bu zorluklara rağmen eğitim ve öğretim, Boğaziçi Üniversitesinde imkânlar ölçüsünde eksiksiz bir şekilde sürdürüldü.
Bu zor dönemin üstesinden gelerek Eğitim Fakültesinden mezun olma başarısını gösteren siz öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.
Üzerinizde emekleri olan Boğaziçili öğretim elemanlarına teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Turhan Oğuzkan, Prof. Dr. Hikmet Sebüktekin ve Prof. Dr. Cem Alptekin olmak üzere ahirete intikal etmiş olan tüm hocalarımızı da rahmetle anıyor; ilköğretimden yükseköğretime başarılı bir şekilde sürdürdüğünüz eğitiminizi her anlamda sağlayan ve destekleyen ailelerinize ve tabi ki yüce Devletimize de minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Milli Eğitim Sistemimiz, sizinle birlikte güçlenecek ve zenginleşecektir. Burada kazandığınız birikimi, bundan sonraki mesleki hayatınızda yaşayacağınız deneyimlerle harmanlayarak sağlam bir mesleki kimlik inşa edeceğinize yürekten inanıyorum.
Ülkemiz için bir asrı geride bırakıp yeni bir yüzyıla adım atma heyecanının yaşandığı bir yılda mezun olmaktasınız. Cumhuriyetimizin ikinci asrında daha gelişmiş ve ilerlemiş bir ülkeye sahip olmak için tarihin omuzlarınıza yüklediği görevin bilincinde olmanızı diliyorum.
Türk eğitim camiası, yüz yıl önce olduğu gibi ikinci yüzyıla girerken de aynı ruh ve heyecanla yeni bir başarı hikâyesi yazacaktır. Sizlerin bu hikâyede gerçekleştireceğiniz varoluşla milli eğitime yön vereceğinize ve çok önemli katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. Varlığınız ülkemiz için çok kıymetlidir. Umarım ki milli eğitime yön vermede ve lider olmada Boğaziçili eğitimciler olarak daha çok rol alır ve çok daha etkin olursunuz.
Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız. Yüz yıl kadar önce zamanın eğitimcileri “yeni eğitim” idealiyle Millet Mektepleri, Halk Evleri, Köy Enstitüleri gibi bize özgü yeni okullar açmışlardı. Her biri birer başarı abidesi olan bu kurumların benzerlerini yeni yüzyılda da kurmalıyız. İnanıyorum ki siz Boğaziçili genç eğitimcilerin bu hedefe ulaşmada emekleri fazlasıyla yön verici olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle sizleri mezuniyetiniz için tekrar kutluyorum. Boğaziçi mezunu eğitimciler ve öğretmenler olarak ülkemizin dört bir yanında görev alıp nice canlara dokunmanız dileğiyle hepinize esenlikler dilerim.

Prof. Dr. İrfan Erdoğan
Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.