banner

KOSTÜ Diploması ile mezunlarımız hep bir adım öne çıkıyor




Prof. Dr. Muzaffer Elmas - Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü

muzaffer_elmas_kostu* “Sağlık ve Teknoloji” üzerine kurulmuş Tematik bir üniversiteyiz. 2009 yılından bu yana her anlamda donanımlı sağlık ve teknoloji profesyonelleri yetiştiriyoruz. Üniversiteye dönüşmemizle birlikte öğrencilerimize Sağlık ve Teknolojiyi birleştirebilecekleri daha fazla alan açtık ve açmaya devam edeceğiz.
* Türkiye’nin “Sanayi ve Sağlıkta” ilk sıralarda yer alan Kocaeli şehrinde olmak, teori ile uygulamanın bir arada olduğu bir eğitim modelini yürütmemizi sağlıyor. Bu, öğrencilerin bizi gönül rahatlığıyla tercih etmeleri bağlamında en önemli etkenlerden biri…

ÜCRETSİZ SERTİFİKA EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞLATTIK
Teknolojideki gelişmeler öğrenme ortamlarını, yöntemlerini değiştiriyor. Buna bağlı olarak mezun profilinde de yeni bir dönemden bahsediliyor. Üniversite olarak bu yeni döneme nasıl uyum sağlıyorsunuz? Bu alanda gerçekleştirdiklerinizden bahsedebilir misiniz?
Biz 35 yıllık eğitim geçmişi olan köklü bir üniversiteyiz. Dolayısıyla yenilikleri takip etmek hatta bir adım önüne geçmek yıllardır yaptığımız şey. Rektörlük ve YÖKAK Başkanlığından buraya geldim. Yıllardır eğitimde kalite konusunda çalışmalarımız var. Bununla ilgili hem akademik hem idari kadromuza sürekli oryantasyonlar veriyoruz. Çağın çok ilerisini gören ve hazırlıklarını buna göre yapan bir eğitim anlayışına sahibiz. Artık sadece diploma ile öğrencileri geleceğe hazırlamanın yetersiz olduğunun çok farkındayız. Bu bağlamda çağın gerektirdiği “Teknoloji” içerikli ekstra eğitim ve seminerlerle öğrencilerimizin yetkinliklerini geliştiriyoruz. Bu kapsamda, Türkiye’de bir ilke imza atarak öğrencilerimize tamamen ücretsiz sertifika eğitim programları başlattık. Okulumuzun içerisinde bulunan dersliklerimizin yanı sıra son teknolojiyle kurulmuş laboratuvar ve uygulama merkezlerimiz bulunuyor. Bu sayede öğrenci, üniversitemizde sadece staj yaparken değil, eğitim hayatı boyunca uygulama dersleri alma imkanına sahip.
Üniversitenin kampüslerindeki sosyal, kültürel ve sportif imkânlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz yurt ve burs olanaklarından bahsedebilir misiniz?
Kampüsümüzün en öncelikli öne çıkan özelliği, Kocaeli’de olması. Bildiğiniz üzere sanayinin baş kenti olan bu şehir hem doğası hem iş imkanları ve coğrafi konumu ile çok önemli bir kent. Bir üniversitelinin arayacağı herşey kampüsümüzde mevcut. Yerleşkemiz, yeşilin her tonunun olduğu bir alana kurulmuş, sahile yürüme mesafesinde şehir merkezine çok yakın. Sosyal aktivite ve spor etkinlikleri için her imkana sahip bir üniversiteyiz. Bunun yanında, kampüsümüzde öğrencilerimizin spor yapabileceği kapalı, açık spor salonları, etkinlik düzenleyebilecekleri konferans salonları ve yeşil alanlar bulunmaktadır. Üniversitemizin çevresinde öğrencilerimizin güvenle kalabileceği birçok yurt bulunuyor.

kostüULUSLARARASI ALANDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ
Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına yönelik çalışmalarınızı aktarabilir misiniz? Öğrencileriniz bu imkânlardan nasıl yararlanıyorlar? Uluslararası alanda üniversitenizin hedeflerine yönelik neler söyleyebilirsiniz?
Uluslararasılaşma konusunda yabancı öğrenciyle başlayan bir sürecimiz var. Uluslararası öğrencilerimiz burada okumaktan çok mutlular. Üniversite olarak öğrencilerimizin yurt dışında okuması, çalışması için birçok uluslararası kuruluşla anlaşmalarımız bulunmakta. Bununla ilgili sürekli olarak anlaşmalar ve yeni paydaşlarla değişim programları için anlaşmalarımızı imzalamaya devam ediyoruz. Örneğin Almanya’da bir kurum ile yaptığımız protokol vasıtasıyla ön lisan, lisans ve yüksek lisans öğrencilerimiz orada hem okuma hem de çalışma imkanına sahip olabilecekler.

ÖĞRENCİLER GENİŞ İŞ İMKANINA SAHİP
Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla nasıl bir işbirliği yürütüyorsunuz?
Türkiye’nin kendi sektörlerinde en önde gelen firmalarıyla anlaşmalarımız bulunmakta. Öğrencilerimizin teorik derslerinin yanı sıra uygulamalı eğitim alabilmeleri için birçok paydaşımızla iş birliklerimiz var. Öğrencinin staj problemi yaşamadığı bir okuluz. Kariyer Merkezimiz, mezuniyet sonrasında mezunlarımızın iş bulmasına ciddi katkılar sağlıyor. Sağlığı teknolojiyle destekleyen bir üniversite olarak zaten bizden mezun olan öğrencinin işsiz kalmasının pek de bir imkânı yok.

Araştırmalar yakın gelecekte bugünün mesleklerinin var olmayacağını vurguluyor. Üniversiteler meslekler konusunda öğrencilere nasıl yön veriyor? Geleceğin meslekleri neler olacak? Tercih yapacak öğrencilere neler tavsiye edersiniz?
Evet böyle bir risk maalesef var. Ama sohbetimizin en başında dediğim gibi biz “Sağlık ve Teknoloji” temalı bir üniversiteyiz. Dolayısıyla tüm bölümlerimiz, yaşam devam ettikçe çalışan ihtiyacının hiç bitmeyeceği alanlar. Bizim mezunlarımızın iş bulma kaygısı olmaz. Ön lisans mezunu öğrencilerimizden Google’de çalışanı da var kendi şirketini kurup ABD’ye milyar dolarlık teknoloji projeleri satan da var. KOSTÜ Diploması ile mezunlarımız hep bir adım öne çıkıyor.

"Üniversitemizin akademik kadrosu alanlarında uzmanlığın yanı sıra aktif öğrenme stratejileri ve araştırma kapasitesine sahip bir kadrodan oluşuyor. Akademisyenlerimiz hem ihtisasları hem de mesleki saha çalışmaları anlamında çok tecrübeli. Çoğu ulusal ve uluslararası platformlarda çok fazla projeye imza atmış, birçok akademik gelişime katkı sağlamış profesyoneller. Bu kadro sayesinde, Üniversitemiz’de öğrencilerimiz sürekli projeler üreten bir eğitim dönemi geçiriyor."


KÜNYE BİLGİLERİ
Kuruluş tarihi: 2009
Rektör: Prof. Dr. Muzaffer Elmas
Bulunduğu il: Kocaeli
Öğrenci sayısı: 3070
Bu yıl alınacak öğrenci sayısı: 1800
Akademik personel sayısı: 120
Lisans-ön lisans program sayısı: Lisans 8, Ön Lisans 17
Yurt olanakları: Bulunmamaktadır
Öğrenci kulübü sayısı: 18
Öğrenim ücreti: 20.000TL - 120.000 TL
İletişim:
Tel: 0262 999 80 85
www.kocaelisaglik.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.