banner

Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor




43 yıllık bir eğitim markası olan Final Eğitim Kurumları’nın ve KKTC’nin turizm ve taşımacılık sektörünün en büyük isimlerinden DMG-Akgünler Grubu’nun girişimiyle kurulan Uluslararası Final Üniversitesi, kısa sürede öneli adımlar atarak yükseköğrenimde fark yaratan kurumlar arasına adını yazdırdı. Özellikle öğretmenlik bölümlerinde sağladığı iş garantisi ile mezunlarına önemli bir avantaj sağlayan Uluslararası Final Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı ve Final Eğitim Kurumları CEO’su İbrahim Taşel, üniversitenin gelişimi ve sunduğu fırsatları artı eğitim’e anlattı.

ibrahim_taselUluslararası Final Üniversitesi’nin öne çıkan özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz? Öğrenciler neden sizi tercih etmeliler?
Üniversitemiz kısa zaman önce kurulmuş olmasına rağmen arkasında 43 yıllık bir eğitim markası olan Final Eğitim Kurumları’nın ve KKTC’nin turizm ve taşımacılık sektörünün en büyük isimlerinden DMG-Akgünler Grubu’nun deneyim ve başarısı bulunuyor. Güçlü bir kadromuz var, sadece derslerde değil ders dışı eğitici, sosyal ve kültürel diğer etkinliklerle öğrencilerimizi mezuniyet sonrasına hazırlıyoruz. Uygulamalı eğitime çok önem veriyoruz. Birçok programımızın müfredatında zorunlu staj bulunuyor. Sadece teorik bilgilerle donatılmış değil, öğrenilen teorik bilgileri pratikte kullanmaya hazır mezunlar yetiştiriyoruz.
Üniversitemizin özellikle öğretmenlik bölümlerinde sağladığı iş garantisi günümüzün atanma rekabeti ortamında mezunlarımız için çok büyük değer oluşturmaktadır.
Final Üniversitesi’nin ana kampüsü KKTC’nin gözdesi Girne’nin Çatalköy bölgesinde bulunuyor. Konumu dolayısıyla isteyenlerin şehir merkezine isteyenlerin de daha huzur dolu alanlara yakın olmasına imkan sağlıyor. Manzarası da şahane... İnşaatı devam eden yeni kampüs alanımız da yeni gelecek öğrencilerimiz için daha çok fırsat oluşturacak. Heyecanlıyız. 

ÖĞRENCİLERİMİZE GELECEĞİN BECERİLERİNİ KAZANDIRIYORUZ
Teknolojideki gelişmeler öğrenme ortamlarını, yöntemlerini değiştiriyor. Buna bağlı olarak mezun profilinde de yeni bir dönemden bahsediliyor. Üniversite olarak bu yeni döneme nasıl uyum sağlıyorsunuz? Bu alanda gerçekleştirdiklerinizden bahsedebilir misiniz?
Üniversitemiz özellikle girişimcilik ve sürdürülebilirlik konularına çok önem gösteriyor. KKTC’deki Girişimcilik derneklerinden olan GİKAD ile sene içerisinde birçok proje gerçekleştirdik. KKTC genelinde Yeşil Okullar projesi ile 19 okula Yeşil Okul sertifikası ve bayrağını bir ödül töreniyle takdim ettik. Yine bu sene Final Girişimcilik ve İnovasyon Merkezimizi kurduk, Nöro ölçümleme yapmaya başladık. Kariyer Merkezi de öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamak için görüşmeler yapıyor, çeşitli eğitimlerle öğrencileri seçebilecekleri mesleklerle ilgili bilgilendiriyor. Sadece bu projelerle yetinmiyoruz tabi ki. Yazılım Ar-Ge Merkezimiz ile sene içerisinde üniversite ve paydaşların ihtiyaçlarına çözümler üretiyoruz. Etkinlikler, eğitimler, seminerler organize ediyoruz. Öğrencilerimizi uzmanlarla buluşturuyoruz. Müfredatımızdaki uygulamalı derslerde ve projelerde öğrencilere günümüz koşullarının ve geleceğin gerektirdiği becerileri vermeye çalışıyoruz. Laboratuvarlarımızda uygulama ve üretim yapıyoruz. 6 Şubat 2023 depreminden sonra Eczacılık Fakültesi kadromuz öğrencilerle laboratuvara girip depremzedelere gönderilmek üzere tentürdiyot gibi ürünler üretip gönderdiler. Öğrenciler yaptıkları stajlarda da uyum sağlama konusunda tecrübe ediniyorlar.Özetle, öğrencilerimiz, fakültelerimiz, okullarımız ve birçok merkezimiz birlikte şahane işler yapıyorlar. 

final_uni_yurt_2023Üniversitenin kampüslerindeki sosyal, kültürel ve sportif imkânlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Ayrıca öğrencilerinize sunduğunuz yurt ve burs olanaklarından bahsedebilir misiniz?
Üniversitemizde oyun merkezi, kafeteryalar, spor salonu gibi sosyal ve sportif alanlar oluşturulmuştur. Yine Çatalköy kampüsümüzde bulunan konferans salonu ve stüdyolarda birçok kültürel etkinlik de yapılmaktadır.
Özel Eğitim, Okul Öncesi, Psikoloji, Hukuk, Tarih, Turizm ve Mutfak Sanatları, Mutlu Patiler, İngilizce Öğretmenliği, Fotoğrafçılık, Sinema, Doğa Sporları, Radyo-TV ve Müzik Kulüpleri gibi öğrencilerimizin her alanda kendini geliştirebileceği 43 kulüp ve topluluğumuz bulunuyor ve bu sayı her geçen dönem artmaktadır.
Üniversitemizin kampüs içinde ve dışında 2 veya 4 kişilik odalardan oluşan toplam 8 adet yaşam merkezi bulunuyor. Kampüs dışındaki merkezlerimiz üniversiteye yaklaşık 10 dakikalık mesafelerde bulunuyor ve ücretsiz servis bulunuyor.
Üniversitemizi tercih edecek öğrenciler ÖSYM burslarının yanında tercih bursu ve anlaşmalı kurum bursları da edinebiliyorlar.

İNGİLTERE’DEN DİPLOMA SAHİBİ OLMA FIRSATI
Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına yönelik çalışmalarınızı aktarabilir misiniz? Öğrencileriniz bu imkânlardan nasıl yararlanıyorlar? Uluslararası alanda üniversitenizin hedeflerine yönelik neler söyleyebilirsiniz?
Üniversitemizin birçok üniversite ile değişim anlaşması bulunuyor. Bu anlaşmaların yanında özellikle İşletme, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Turizm İşletmeciliği ve Yazılım Mühendisliği programlarımızda Kuzey İrlanda’daki Ulster Üniversitesi ve İngiltere’deki Hull Üniversitesi ile ortak programlarımız bulunuyor. Öğrencilerimiz programa göre 2 veya 3 senesini UFÜ’de okuyarak, kalan süreyi bu üniversitelerde tamamlayıp Birleşik Krallık’tan lisans derecelerini alabiliyorlar. Bu ortak programlarımızı önemsiyoruz ve her geçen gün sayılarını arttırmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Farklı eğitim sistemlerinde eğitim ve deneyim kazanan mezunlar yetiştirmek öğrencilerimizi uluslararası iş gücü haline getiriyor. 

final_uni_HEDEFİMİZ DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAK
Üniversitede gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar ve bu konuda üniversitenin vizyonu hakkında neler söyleyebilirsiniz? Bilimsel çalışmalara verilen destekler nelerdir?
Çok deneyimli bir akademik kadromuz var. Her biri kendi alanında fark yaratan çalışmalar yapıyor. Üniversite bilimsel çalışmaları verdiği teşviklerle destekliyor. Birçok işbirliği anlaşması ile farklı kamu ve özel kurumlarla ortak projeler de yürütülüyor. Girişimcilik ve İnovasyon Merkezimizin icraatları ve hedeflerinin vizyonumuzun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Hedefimiz bir dünya üniversitesi olmak, yerel bir üniversite olarak kalmak değil. Dolayısıyla bilimsel çalışmalarımız üniversite tarafından destekleniyor. 

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla nasıl bir işbirliği yürütüyorsunuz?
Öğrencilerimiz özellikle eğitim ve turizm programlarında Final ve DMG şirketleri ve anlaşmalı oldukları kurumlarda staj ve iş imkanları bulabiliyorlar. Kariyer Merkezimiz de öğrenci ve mezunlarımıza bu konuda destek oluyor. Daha önce dediğim gibi iş garantili programlarımız da mevcut. İngilizce Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Antrenörlük Eğitimi mezunlarımıza kayıt olduklarında noter onaylı iş garanti belgelerini teslim ediyoruz. Mezun oldukları zaman Türkiye’deki Final kurumlarında işe yerleştiriliyorlar. Mezunlarımıza işlerini garantileyebilecek kadar güveniyoruz. Alanlarında uzman öğretim kadromuzun ve öğrencilerimizin emekleri mezuniyet sonrasında başarısını ortaya koyuyor. Üniversitemiz Final Eğitim Kurumları’nın bilgi ve deneyimiyle mezun olacak öğrencilere online olarak ücretsiz KPSS kursları veriyor ve Hukuk Fakültemizin uzman kadrosu ile Hakimlik Savcılık sınavlarına hazırlık kursları da sağlıyor.
Mezunlarımızın tamamı iş garantisini kullanmıyor. Birçoğu da devlet kurumlarında veya başka kurumlarda bazen henüz diploması eline ulaşmadan bile iş bulabiliyorlar. Final başarısını kanıtlamış bir marka, mezunlarımız da Final’den alınmış diplomaları ile kurumlara güven veriyor. 

final_uni_egitimAraştırmalar yakın gelecekte bugünün mesleklerinin var olmayacağını vurguluyor. Üniversiteler meslekler konusunda öğrencilere nasıl yön veriyor? Geleceğin meslekleri neler olacak? Tercih yapacak öğrencilere neler tavsiye edersiniz?
Değişim kaçınılmaz. Özellikle de günümüzün teknolojilerinin gelişme hızında değişimi inkar etmek komik olur. Üniversite olarak biz bunun farkındayız. Bu sebeple de geleceğin mesleklerine uygun programlar oluşturup mezunlar yetiştiriyoruz. Örnek vermek gerekirse, Bilgisayar Mühendisliği programıyla başlamıştık ama sonra Yazılım Mühendisliği ve Yapay Zeka Mühendisliği gibi programlarla çeşitlendirdik. Yine Pazarlama programımız Dijital Medya ağırlıklı olarak dizayn edildi, çünkü dijital platformlar artık bu süreçleri çok etkiliyor. Müfredatlarımızı da bu yeniliklere göre, tabi ki bizlere verilen mevzuatsal sınırlara bağlı kalarak, güncelliyoruz. KKTC’de bir üniversite olduğumuz için tüm programlarımız kılavuzda değil henüz ama kılavuzdaki programlarımıza yerleşmiş öğrenciler alacakları seçmeli dersler ile geleceğin teknolojilerini de öğrenebilirler ve mesleklerine yeni yöntem ve bakış açıları katabilirler. 

KÜNYE BİLGİLERİ

Kuruluş Tarihi: 2015

Kurucusu: Final Eğitim Kurumları ve DMG-Akgünler Grubu

Rektör: Prof. Dr. Hüseyin Yaratan

Akademik Birimler
Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,Lisansüstü Eğitim Öğretim Enstitüsü

Programlar

Lisans Programları

İngilizce Öğretmenliği (İngilizce)

Okul Öncesi Öğretmenliği (Türkçe)

Özel Eğitim Öğretmenliği (Türkçe)

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (Türkçe)

Türkçe Öğretmenliği (Türkçe)

Psikoloji (İngilizce/Türkçe)

Hukuk (Türkçe)

İşletme (İngilizce) / İşletme (Girişimcilik/Pazarlama) - Ulster University

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

Uluslararası Finans ve Bankacılık (İngilizce)

Mimarlık (İngilizce)

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (İngilizce)

İnşaat Mühendisliği (İngilizce)

Yazılım Mühendisliği (İngilizce)

Beslenme ve Diyetetik (İngilizce)

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (İngilizce*/Türkçe)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Türkçe)

Turizm İşletmeciliği (İngilizce) /Uluslararası Otel Yönetimi - Ulster University

Antrenörlük Eğitimi (Türkçe)

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (Türkçe)

Diş Hekimliği (İngilizce/Türkçe)*, Eczacılık (İngilizce/Türkçe)*, Uluslararası Hukuk (İngilizce)*, Bankacılık, Finans ve Muhasebe (İngilizce)*, Ekonomi (İngilizce)*, Pazarlama - Dijital Medya (İngilizce)*, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce)*, Yönetim Bilişim Sistemleri (İngilizce)*, İç Mimarlık (İngilizce)*, Yapay Zeka Mühendisliği (İngilizce)*, Hemşirelik (Türkçe)* 

Ön Lisans Programları

Adalet (Türkçe)

Aşçılık (Türkçe)

Bilgisayar Programcılığı (İngilizce)

Finans (İngilizce)*, Eczane Hizmetleri (Türkçe)*, İşletme Yönetimi (İngilizce)*, Turizm ve Otelcilik (İngilizce)*, Ameliyathane Hizmetleri (Türkçe)*, Anestezi (Türkçe)*, Fizyoterapi (Türkçe)*, İlk ve Acil Yardım (Türkçe)*

*KKTC uyruklu ve Uluslararası öğrenciler kabul edilmektedir.

Toplam öğrenci sayısı: 4500

Uluslararası öğrenci sayısı: 2800

Toplam akademisyen sayısı: 556

Toplam idari çalışan sayısı: 127

2023 / 2024 akademik yılında alınacak öğrenci sayısı: 651

Öğrenci kulübü sayısı: 43

Yurt kapasitesi: 480

Mezun öğrenci sayısı: 738

Ücretler www.final.edu.tr/ucretlerveodemeler

İletişim: Uluslararası Final Üniversitesi, İFU Eğitim Kurumları Limited,
Beşparmaklar Caddesi, No: 6,Çatalköy, Girne, KKTC

Tel: +90 392 650 6666; +90 850 811 1838; +90 392 444 0838

Web: www.final.edu.tr 
Email: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.   Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Instagram / Facebook / Twitter : @finaluniversity

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.