OYED: Amaç oyunu eğitim alanına uyarlamak
- Ayrıntılar
- Kategori: ETKİNLİKLER
- Perşembe, 15 Ocak 2015 13:38 tarihinde oluşturuldu
Oyunu yaşamın, dolayısıyla eğitimin vazgeçilmez bir parçası olarak gören Oyun, Yaşam ve Eğitim Derneği kuruldu. Derneğin amacı oyunu eğitim alanına uyarlamak.
Oyunu yaşamın, dolayısıyla eğitimin vazgeçilmez bir parçası olarak gören Oyun, Yaşam ve Eğitim Derneği kuruldu. Öğrenmenin ancak eğlenerek gerçekleştiğini ve kalıcı olacağını vurgulayan Oyun, Yaşam ve Eğitim Derneği Eş Başkanı Melike Ateş, “Bizler oyunu yaşamın kendisi olarak kabul ediyoruz. Amacımız, oyunu eğitim alanında anlamlandırmak, geliştirmek, uyarlamak ve uygulamak için çalışmalar yapmak” diyor.
Oyun, Yaşam ve Eğitim Derneği (OYED) 15 Ağustos 2014 tarihinde faaliyetlerine başladı. Şu anda 25 üyesi bulunuyor. Oyun, Yaşam ve Eğitim Derneği’ni kurma fikri, şu anda derneğin Eş Başkanları olan Prof. Dr. İrfan Erdoğan ve Melike Ateş’in öncülüğünde gerçekleştirilmiş. Çoğunluğu, eğitimciler ve öğretim üyelerinden oluşan dernek üyelerinin arasında farklı sektörlerden iş adamları, doktorlar, mühendisler ve arkeologlar da bulunuyor. Derneğin yönetim kurulunu ise, Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Melike Ateş, Lale Hazar, Nilüfer Köylüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Gamze İnan Kaya, Dr. Sinan Canan ve Meline Kovan oluşturuyor. Oyun, Eğitim ve Yaşam Derneği Eş Başkanı Melike Ateş, derneğin vizyonunu, ‘oyunun bir eğitim aracı olarak hakettiği değeri bulması adına çalışmalar yapmak ve bu konuyla ilgili kurum ve kişilerin çalışmalarını değerlendirmek ve desteklemek olarak belirlediklerini söylüyor.
HAZİRAN’DA ULUSLARARASI ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEĞİZ
OYED’i kurmadan önce birçok araştırma yaptıklarını söyleyen Melike Ateş, “Eğitim alanında faaliyet gösteren diğer dernekler ile görüşüp fikir aldık, üniversitelerin yaptığı çalışmaları inceledik. İstanbul Milli Eğitim Müdürümüz Muammer Yıldız’ın da desteklemesi bizi bu konuda daha da yüreklendirdi” diye konuşuyor. “Çok değerli hocam Prof. Dr. İrfan Erdoğan ile birlikte eğitime hizmet vermek, deneyimlerimizi paylaşmak, meslektaşlarımızla bir araya gelip faydalı olabileceğine inandığımız projeler yaratmak ya da projelere destek olmak amacıyla bu derneği kurmaya karar verdik” diyen Ateş, oyunu yaşamın bir parçası olarak gördüğünü, öğrenmenin ancak eğlenerek gerçekleşeceğini ve kalıcı olacağını vurguladı.
Melike Ateş, dernek olarak planlamakta oldukları faaliyetler hakkında şu bilgileri aktarıyor:
“Dernek ilk faaliyetini Ocak ayında gerçekleştiriyor. Derneğin adını taşıyan OYUN, YAŞAM ve EĞİTİM adlı bir dergi çıkarıyor. Akademik yönü ağır basan bu dergi eğitim dünyasına destek vermeyi amaçlıyor. Hedeflediğimiz ikinci faaliyet ise Haziran ayında yapılacak uluslararası bir çalıştay. Amacı eğitimciler ve akademisyenlerle bir araya gelerek oyunun eğitimdeki yerini tartışmak ve deneyimleri birbirleriyle paylaşmak.” Ateş, kendilerine ulaşmak isteyenlerin Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresinden iletişime geçebileceklerini ve derneğin çalışmalarını da www.oyed.org.tr adresinden takip edebileceklerini sözleri ekledi.
YETİŞKİNLERİ DE OYUNLA EĞİTMEK İSTİYORUZ
Bugün dünyada oyunu eğitimin bir parçası olarak kabul eden birçok bilimsel görüşün mevcut olduğunu dile getiren Melike Ateş, “Biz de buradan yola çıkarak oyuna bağlı müfredatlar geliştirerek, çocuklarımızı, gençlerimizi hatta yetişkinleri de oyun ile eğitmek istiyoruz. Bu amaç için hem Milli Eğitim Müdürlükleri, resmi okullar hem de özel okullarla çalışmalar yapmak ve kurslar açmayı düşünüyoruz. Şu anda üzerinde çalıştığımız birçok proje var. Daha çok yeni olduğumuz için emin adımlarla yavaş yavaş yürümek istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.