banner

Kayseri'de eğitime 174 milyonluk yatırım




Kayseri’nin Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerine, 2013 yılı sonuna kadar 24'er derslikli 23 okul yapılacak

Kayseri'nin Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerine, 2013 yılı sonuna kadar 24'er derslikli 23 okul yapılacak. İl genelinde, bu yıl içinde eğitime yapılması planlanan yatırım tutarının 174 milyon 675 bin lira olduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Kayseri Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Kayseri'de 49 anaokulu, 351 ana sınıfı olan okul, 35 özel kreş, 461 ilkokul, 295 ortaokul, 151 ortaöğretim kurumunda 280 bin 135 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.

2013 yılında devletin Kayseri'de eğitime 174 milyon 675 bin lira yatırım yapacağını belirten Yılmaz, yatırımların 91 milyon 363 bin lirasının temel eğitim ve okul öncesi, 83 bin 307 lirasının ise ortaöğretim alanına yapılacağını ifade etti. Yıl sonuna kadar Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerine 24'er derslikli 23 okul yaptırılağına dikkati çeken Yılmaz, okulların tamamlanmasıyla Kayseri'nin derslik alanında 10 yıllık ihtiyacının karşılanmış olacağını vurguladı.

Eğitimin okul, aile, çevre uyumu olmak üzere üç ayağı olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Başarı bu üçgenle sağlanır. Kayseri'de önümüzdeki yıl başarıyı değerlendirmede sınıf sınıf hatta fert fert değerlendirip, hangi konuda eksiklik varsa o konuya ağırlık verilecek. Güvenilir, kendini ifade edebilen, ayakları üzerinde durmasını bilen çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Biz eğitimciler duygulara dokunmalıyız, başarı kendini ifade edebilmektir. Veliler öğretmenlere güvenmeli, öğrencinin aile yaşantısı bizler için önemli. Bu amaçla aile ziyaretleri başlatıldı. Derslik açığımızı İl Özel İdare işbirliğinde yapacağımız 23 okulla kapatacağız. Çocuklarımızın en iyi ve modern şartlarda eğitim alabilmeleri için tüm imkanları seferber ediyoruz." 

Bilal Yılmaz, yapılan çalışmalarla okuma yazma oranını da artırdıklarını ifade ederek, 2011 yılında yüzde 91,49 olan okuma yazma oranının 2012 yılında yüzde 94,86'ya yükseldiğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.