Öğrencilere dokunma yanarsın!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 06 Nisan 2012 09:37 tarihinde oluşturuldu
Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler bir araya gelerek ‘Öğrencime Dokunma’ kampanyası başlattı.'Öğrencime dokunma' kampanyası, 100'ün üzerinde akademisyeni İstanbul'da biraraya getirdi. Bilim insanları, tutuklu öğrencilerin bırakılmasını istedi.
Türkiye’nin dört bir yanından 100’ün üzerinde akademisyen, ‘Öğrencime Dokunma’ kampanyasıyla, meslektaşlarını ve okul yönetimlerini öğrencilerine sahip çıkmaya çağırdı.
Radikal yazarları Özgür Mumcu ve Koray Çalışkan’ın da aralarında bulunduğu akademisyenler, tutuklu öğrencilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla dün Galatasaray Lisesi önünde biraraya geldi. Grup adına çağrı metnini okuyan İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zeynep Kıvılcım, tutuklu öğrenci sayısının her gün arttığını belirterek, “Suç delili olarak gösterilenler arasında; evde bulunan ders notları, kitaplar ve su faturaları gibi belgelerin yanısıra, ifade ve örgütlenme özgürlüğü kapsamına giren basın açıklaması yapmak, YÖK’ü protesto etmek, saç kestirmek, şemsiye taşımak, puşi takmak, halay çekmek, konser bileti satmak gibi nedenler de var” dedi.
İstanbul Üniversitesi’nden 50’ye yakın öğrencinin tutuklu olduğunu ama tam rakamı bilmediklerini vurgulayan Kıvılcım “Geçen hafta bir iktisat öğrencisi tahliye olunca varlığından haberdar olduk, meğer beş yıldır tutukluymuş. Bu korkunç bir durum” diye konuştu. İ.Ü.’de 2001’de çıkan bir kararla cezaevindeki öğrencilerin sınavlara girmesinin yasaklandığına da dikkat çeken Kıvılcım, eğitim hakkının önüne geçilmemesi gerektiğini söyledi.
Uludere için 3 ay
Dicle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vahap Coşkun ise 11 öğrencisinin Uludere’yi protesto etmekten tutuklandığını anlattı. “Protestoda ne bir cam kırıldı, ne de bir duvara yazı yazıldı” diyen Coşkun, öğrencilerin yaklaşık 3 ay cezaevinde kaldığını ifade etti. Kampanyayı başlatan akademisyenler, Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğini de eleştirdi. Her yıl 3 binin üzerinde öğrenciye soruşturma açıldığını kaydeden Doç. Kıvılcım, “Kapıda aranmayı reddetmek veya izinsiz afiş asmak bile soruşturma sebebi olabiliyor” dedi. İstanbul Üniversitesi öğrencisiyken tutuklanan Deniz Küçükbumin’in annesi Emine Küçükbumin de, çocuğunun sınavlara giremediğini vurgulayarak, “Şeyma’ya Boğaziçi’nde, Cihan’a Galatarasaray Üniversitesi’nde sahip çıkıldı. İ.Ü’den bütün hocaları burada görmek isterdim” diye konuştu.
Üniversitenin bahçe direnişi
Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne kampus alanı olarak tahsis edilen arazi gerilime neden oldu. Teknoloji Üniversitesi’ne tahsis edilen ve Çukurova Üniversitesi’nin (ÇÜ) ‘Narenciye Gen Bahçesi’ olarak kullandığı arazide zemin etüt çalışmalarını engellemek isteyen Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu’nun aralarında bulunduğu öğretim üyeleri ile polis arasında gerginlik çıktı. 35 bin narenciye ağacının dikili olduğu araziye girmeye çalışan iş makinelerinin önünü kesen öğretim üyeleri ve öğrencilere polis müdahale etti. Müdahalenin ardından Ç.Ü.’lü grup da100 metrekadar uzakta bekleyişini sürdürdü.
(radikal)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru
-
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Sistemi TTKB-İDES hayata geçirildi
-
MEB’den okullarda şiddete karşı yeni genelge
-
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli yaygınlaştırılacak
-
Çevreci okullara Yeşil Bayrak
-
Girne Koleji yeni Kampüsünü Manisa’da açtı