Yeşilçam'ı yaşatan üniversite
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 12 Nisan 2012 09:11 tarihinde oluşturuldu
Sabah Gazetesi Yazarı Yaşar Özay’ın bugünkü yazısı.
Maltepe Üniversitesi kampusundaki 200 dönümlük film platosu Yeşilçam gibi çalışıyor. 2.5 milyar liraya kurulan ve Avrupa'nın en büyük ikinci film platosu olan alanda, öğrencilere mezun olmadan deneyim yaşatılıyor
Eğitimde 20 yılı geride bırakan Marmara Eğitim Kurumları, son yıllarda bütün enerjisini Maltepe Üniversitesi'nde yoğunlaştırdı. Dokuz fakültenin yanı sıra, iki enstitü ve üç yüksekokulun bulunduğu kurumda 7 bin öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerin yüzde 33'ünün burslu olduğu üniversitenin adı son yıllarda özellikle sanat dünyasında ön plana çıkmış durumda. Bunda 200 bin metrekarelik film platosunun büyük etkisi var. Maltepe Üniversitesi'nde bulunan film platosu Avrupa'nın en büyük ikinci üniversite platosu olma özelliğine sahip. 2.5 milyar liraya mal olan platoda 44 üniversiteden öğrenci çalışıyor. Her türlü filmin çekilebileceği geniş kapalı mekânlarının yer aldığı, 200 dönümlük yemyeşil bir alan içindeki açık platoda öğrenciler maaş da alıyor.
TAM DONANIMLI ATÖLYELER
Marmara Eğitim Köyü'nde yer alan film platosunda her türlü teknik desteği sağlayacak atölyeler, starların konaklayabileceği 5 yıldızlı otel, spor tesisleri ve 8 bin kişilik açık hava tiyatrosu da bulunuyor. Plato içindeki kapalı stüdyolardan biri 2 bin 100 metrekarelik sütunsuz, bölmesiz tasarımı ve
Depremselliği ölçen laboratuvar kurdu
Maltepe Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde kurulan Yapı Malzemeleri Laboratuvarı öğrencilere hem mevcut hem de yeni geliştirilen binaların deprem açısından karakterini test etme fırsatı sunuyor. Laboratuvar sayesinde öğrencilerin inşaat alanındaki teorik bilgileri deneysel uygulamalarla destekleniyor. Öğrenciler mevcut ve yeni yapılardan alınan numuneleri test edip raporlar yazabiliyor. Ayrıca mevcut binalar deprem açısından incelenip, durumlarıyla ilgili yol gösterici çalışmalar da yapılabiliyor.
Mimarlar için hangar
Maltepe Üniversitesi, Hukuk Fakültesi öğrencileri için örnek mahkeme salonu, Mimarlık Fakültesi için de tasarımlar yapılabilen Hangar binası ile Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Hangar büyüklük olarak ise Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci konumda.
En zengin eğitim köyü
Öğrenci daireleri ve stüdyolar, kapalı olimpik yüzme havuzu, 8 bin kişilik açık hava tiyatrosu, film platolarıyla donatılan Marmara Eğitim Köyü'nde uygulamaya yönelik eğitim için her şey düşünülmüş. Kampusta 5 yıldızlı otel, 100 bin kitaplı kütüphane, fitness center bulunuyor.
(Yaşar Özay)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu