Okan Üniversitesi, ek yerleştirme ile pilotluk bölümüne öğrenci alacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Perşembe, 26 Eylül 2013 08:56 tarihinde oluşturuldu
Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Pilotaj Bölümü’ne ilk kez 2013 Ek Yerleştirme Dönemi’nde öğrenci alacak. Pilotaj Bölümü’nün Ek Yerleştirme Dönemi’ndeki kontenjanı, 3’ü tam burslu, 27’si ücretli olmak üzere toplam 30 olarak belirlendi.
Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Pilotaj Bölümü’ne ilk kez 2013 Ek Yerleştirme Dönemi’nde öğrenci alacak. Bölüm, havacılık sektörünün uluslararası standartlarda eğitim almış pilot ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Okan Üniversitesi ayrıca, Atlasjet tarafından kurulan Atlantic Flight Academy (AFA) ile yaptığı işbirliği kapsamında da tüm lisans öğrencilerine yüzde 25’lik özel eğitim indirimiyle yolcu uçağı pilotu olma imkanı sağlayacak.
Türkiye, coğrafi konumu ile Doğu’yu Batı’ya bağlayan ticaret/ulaşım yollarının kesiştiği yerde olma niteliğiyle, hava ulaşımı anlamında doğal bir merkez durumunda. İstatistikler Dünyada her on beş yılda hava trafiğinin iki kat kadar artış gösterdiğini ortaya koyarken, 2031’e kadar olan süreçte de havayolu taşımacılığındaki yıllık büyüme oranının %4.7 civarında olacağı tahmin ediliyor. 2000-2011 yılları arasında; hem dünyayı, hem ülkemizi etkileyen önemli olaylara rağmen Türk sivil havacılık sektörü büyüme eğilimini sürdürdü. Son on yılda Türk şirketlerin yolcu uçağı sayısı 3 artışla 162’den 383’e yükseldi. Koltuk kapasitesi 8 artışla 66.000’e, kargo kapasitesi ise, 79 artışla 1.450.838 kg’a ulaştı. Toplam hava taşıma işletmelerinin sayısı da 148’den 221’e çıktı. Diğer yandan havalimanı sayısı da 26’dan 52’ye çıkarak İstanbul başta olmak üzere yeni havalimanı yatırımları hız kazandı. 2023 yılında Türkiye’deki havayolu şirketlerinin 750 uçaklık bir filo büyüklüğüne ulaşması hedefleniyor. 2013 yılı itibariyle mevcut uçak sayısının 400 civarında olduğu ve bunların 150-200 kadarının da 2023’e kadar filolardan çıkacağı hesaba katıldığında, 2023 yılına kadar 500-550 yeni uçağın alınmasının bekleniyor. Otoriteler, tüm bu veriler ışığında havacılık sektörünün uluslararası standartlarda eğitim almış pilotlara daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.
Pilotaj Bölümü’ne 30 öğrenci alacak
İlk öğrencilerini 2013 Ek Yerleştirme Dönemi’nde alacak olan Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nde Pilotaj uçuş eğitimleri, Atlasjet AFA (Atlantic Flight Academy) işbirliği ile gerçekleştirilecek. Bölümün yer dersleri ise Okan Üniversitesi’nin açacağı FTO (Flight Training Organization) bünyesinde yer alan deneyimli öğretim elemanları tarafından verilecek. Pilotaj Bölümü’nün Ek Yerleştirme Dönemi’ndeki kontenjanı, 3’ü tam burslu, 27’si ücretli olmak üzere toplam 30 olarak belirlendi.
Okan öğrencilerine özel imkanlarla pilot olma fırsatı
Okan Üniversitesi ayrıca, Atlasjet AFA ile yaptığı işbirliği kapsamında tüm lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerine de pilot olma imkanı sağlıyor. Okan’lı öğrenciler, işbirliği kapsamındaki yüzde 25’lik özel eğitim indiriminden yararlanarak ATPL lisansını almaları halinde yolcu uçağı pilotu olabilecekler.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı