Bahçeşehir Üniversitesi’nde 'aday öğretmenlik’ dönemi
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Çarşamba, 09 Nisan 2014 10:11 tarihinde oluşturuldu
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), nitelikli öğretmen yetiştirmek amacıyla ‘Okulda Ünivesite’ modeliyle aday öğretmenlik sistemini hayata geçirdi
Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) bir ilke imza attı ve nitelikli öğretmen yetiştirme çabası kapsamında "Okulda Üniversite" eğitim modeli hayata geçirildi. Yeni model ile BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencileri ilk iki yıl alınan temel eğitimin ardından üçüncü ve dördüncü sınıflarda "aday öğretmen" unvanıyla anlaşmalı okullarda yarı dönemli çalışmaya başlıyor. Bu sürede aday öğretmenlere uzman bir öğretmen eşlik ediyor. Konuyla ilgili Halkalı Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen "Birinci Ulusal Okulda Üniversite Sempozyumu"nda uygulamanın dünyadaki örnekleri hakkında bilgi verildi. Açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın bir toplumun genel başarı düzeyinin eğitimde hayata geçirilen proje ve elde edilen başarılarla doğru orantılı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de Okulda Üniversite eğitim modeli ile eğitim dünyamıza özgün bir marka daha kazandırdık. Eğitim sistemimizde önemli olan iyi öğretmen yetiştirmektir" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı