Çin'deki üniversiteye Türkçe bölüm açıldı
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Çarşamba, 11 Nisan 2012 15:15 tarihinde oluşturuldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretinin son durağı Şanghay'da Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi ile Yunus Emre Kültür Merkezi arasında anlaşma yapıldı.
Törende konuşan Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi Rektörü Sao Dıming, Çin ve Türkiye'nin uzun bir tarihe sahip iki köklü kültür olduğunu vurgulayarak, insanlığın gelişimine katkı sağlamış iki büyük ulus olduklarını söyledi.
Sao, Türkiye ve Çin'in bugün birbirini daha iyi anladığını ve stratejik işbirliği kurduğunu belirterek, iki ülke ilişkilerinin sürekli gelişmesi için halkların ve gençlerin arasında bağ kurulmasının önemine işaret etti.
Üniversitenin 63 yıllık bir tarihi olduğunu söyleyen Rektör Sao, okullarında geçen yıl Türkçe bölümünün faaliyete başladığını söyledi.
Sao, Türkçe bölümünün faaliyete başlamasının Türk-Çin diplomatik ilişkilerinin tesisinin 40. yılına denk geldiğini hatırlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hususi ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenin sonunda Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Esenli ile Çinli yetkililer üniversite ile Yunus Emre Kültür Merkezi ile anlaşma imzaladı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı