Öğretim üyesi olmadığı için açılamıyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Çarşamba, 07 Kasım 2012 15:43 tarihinde oluşturuldu
Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde açılması planlanan ve Türkiye’nin son yıllarda en fazla ihtiyaç duyduğu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında eğitim vermesi amaçlanan Yüksek Okul gerekli öğretim üyesi bulunamadığı için açılamıyor.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın baba ocağı olan Rize’nin Güneysu İlçesi’nde yine Başbakan’ın adını taşıyan Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi tarafından açılması düşünülen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu eğitim verilebilecek koşulların büyük oranda tamamlanmasına rağmen öğretim üyesi bulunamadığı için bir türlü hizmete açılamadı.
Güneysu İlçesi’nde Topçu ailesi tarafından bağışlanan 3 bin 932 metre kare alan üzerinde Kızılay ve Hüsnü Yeğen Vakfı tarafından inşa edilen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılan bir protokol ile Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilmişti. Hastanenin hemen bitişiğinde bulunan arazide Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi tarafından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu kurulması için çalışma başlatıldı. Arazi temini yapıldı, okulu yaptıracak hayır sever bulundu ancak yasal olarak gerekli olan konu ilgili 3 öğretim üyesi bulunamadığı için okulun faaliyete girmesi gecikti. Gerekli öğretim görevlilerinin bulunması için yurt içinde ve yurt dışında çalışmalar sürüyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, YÖK’ün geçmişte gerekli planlamaları yapmadığı için benzer sıkıntılar ile karşılaşıldığını belirterek, “Mevcut şartlar içerisinde başaramadığımız bazı işler var. Örneğin bazı birimlerimizi açtık ancak biz bunlara öğretim üyesi bulamıyoruz. Bulamama nedenimiz; alanında yeterli eleman yok. Olanlar da ülkenin batısında bulunan üniversiteleri tercih ediyorlar. Türkiye’de geçmiş yıllarda Yüksek Öğretim bazı eksik uygulamalar yaptı. Türkiye’yi ilerde bekleyen beyin gücü nedir. Bunun planlamasını sağlıklı yapmadılar. Güneysu’daki binada iki tür hizmet verilmektedir. Bir tanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti verilmekte. Üniversitemizin Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa verdiği bir hizmettir. Bir de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ofistik çocuklarımıza hizmet verilmektedir" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı