Genç mucitlere ödül ve eğitim desteği
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Salı, 27 Ekim 2015 14:48 tarihinde oluşturuldu
Mektebim sponsorluğunda gerçekleştirilen “Bir Fikrin mi var? Gençler” yarışması final bölümüyle tamamlandı. İlk dört bölümde finale kalan 7 birinci girişimcilik projeleriyle kıyasıya yarışarak ödüllerin sahibi oldu. Finale kalan 7 mucit 700 bin TL’lik desteğin sahibi olurken, yarışmaya katılan gençlere Mektebim tarafından eğitim bursu verildi.
Girişimciliği desteklemek ve gençleri girişimciliğe yönlendirmek amacıyla hazırlanan programda 7-17 yaş arası çocuklar yer aldı. Jüri üyeliğini Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, TMG Dış Ticaret Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, Hugo’nun yaratıcısı Tolga Garipoğlu ve programın yapımcısı Fuat Sami’nin üstlendiği yarışmada final bölümün özel jüri konuğu KOSGEB İkitelli Başkanı Özay Cebeci oldu.
Jüri, programın final gecesinde 7 küçük mucidin de birinciliği hak ettiğini açıkladı. Mektebim’in sponsor olduğu yarışmada KOSGEB genç girişimcileri ödüllendirdi. Finale kalan 7 mucit 700 bin TL’lik desteğin sahibi olurken, yarışmaya katılan gençlere Mektebim tarafından eğitim bursu verildi. Mektebim’den burs kazanan genç girişimciler eğitimlerine başladılar. Şampiyonlar, Türkiye'nin en büyük KOSGEB'i (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) olma özelliğini taşıyan KOSGEB İkitelli Başkanlığı’ndan AR-GE desteği almaya hak kazandı. Projelerini uzmanlarla birlikte yazacak olan minik dâhiler projelerinin kabul edilmesi halinde istedikleri bir üniversitenin teknoloji merkezinden faydalanarak 1 yıl içinde projelerini ürüne dönüştürebilecekler.
Mucitlerin Birinciliği Hak Eden Projeleri
Berat Uludağ (7) – Suyu Temizleyen Kaktüsler
Bu projeyle kaktüs türü olan kaynanadili bitkisinin öz suyunu kullanarak kirli ve bulanık suların temizlenmesi amaçlandı.
Bennu Gül Altınbay - Dilara Gürsu - Sıla Çetin (17) – Özel Yağmurluk
Engellilerin yağmurlu havalarda dışarıya çıkabilmeleri için geliştirilen ve sandalyelerine takılan özel yağmurluk projesiyle bir engelin daha ortadan kaldırılması hedeflendi.
Durmuş Talha Çetin (8) – Mıknatıslı Araba
Bu projede arabaların belli noktalarına yerleştirilen Neomidyum mıknatıslar ile eş kutupların birbirlerini itmesi sonucu kazalarda çarpışmanın etkisini en aza indirilmesi amaçlandı.
Su Sağduyu (16) – Kitosanlı Yara Bandı
Yara iyileşmesinde etkin rol oynayan kitosan maddesi içeren yara bandı ile kanın doğal olarak pıhtılaşması sağlandı; ağrılar azaltıldı.
Ali Murad Armağan (10) – Duyarga
Proje; oluşturulan duyarga sayesinde insanlar ile sadık dostları köpekler arasındaki iletişimi arttırmayı ve kolaylaştırmayı amaçlıyordu.
Ömür Aydın (8) – Ayak Temizleyen Terlik
Bu proje sayesinde ev terliğinin içine yerleştirilen plastik pompa ve sağlığa uygun sıvı bir ürün kullanarak oluşturulan mekanizma ile ayakların temizlenmesi sağlanıyor; UV ışınları ile gün içinde yoğun kullanılan ayakkabılar da temizlenerek mikroplardan arındırılıyordu.
Hazar Balcı – (15) Citonotes İnternet Sitesi
citonotes.com adlı proje, yanlış müzik notalarının en doğru halini dinleyicilere kolay, anlaşılabilir ve en uygun fiyatla sunan bir web sitesiydi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
‘Öğrencilerimize birden fazla dilde yetkinlik kazandırarak, kültürel zenginlik ve iletişim becerisini geliştiriyoruz’
-
BİL, uluslararası eğitim programlarıyla öğrencilerine dünyanın kapılarını açıyor
-
YÖM Global Çatısı Altında Anaokulundan Üniversiteye Türkiye’nin Dünyaya Açılan Penceresi Olacağız!
-
‘Çift diploma, öğrencilerimize sadece bir belge değil, alternatif bir gelecek sunuyor’
-
Global Vatandaşlar Yetiştiren Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim: Girne Kolejinin Uluslararası Eğitim Vizyonu
-
‘56 yıldır niteliği, bilimi, kültürel gelişimi merkeze alan bir eğitim veriyoruz’
-
Kadın değişirse tüm toplum değişir!
-
‘Kadınların liderliğiyle daha güçlü ve sürdürülebilir bir eğitim modeli oluşturuyoruz’
-
‘Kadınların karar alma süreçlerine dahil olması geleceğin eğitim sistemini daha güçlü kılacak’
-
56 Yıllık Eğitim Yolculuğu: Eğitim Bilimleri'nin Başarı Hikayesi