banner

Okyanus Koleji öğrencilerinden büyük başarı




Türkiye’ye iki  madalya kazandıran Okyanus Koleji öğrencilerine Okul Yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından plaketleri verildi.

okyanusOkyanus Koleji öğrencileri, bilim ve sanat alanındaki yarışmalarda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda, Avrupa Birliği'nin düzenlediği "IYIPO Genç Mucitler Proje Yarışması" nda, iki altın madalya birden kazanarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren öğrenciler, bu defa, Amerika’da gerçekleştirilen "Genius Bilim ve Sanat Proje Olimpiyatı"nda ‘Çevre Bilimi’ alanında dünya ikincisi, ‘Enerji’ alanında ise dünya üçüncüsü olarak Türkiye’ye iki madalya daha kazandırdı.

ABD’nin New York kentinde yapılan “Genius Bilim ve Sanat Proje Olimpiyatı”nda, ABD ve 46 ülkeden seçilen; 100'ü bilim, 148'i sanat-spor alanında toplam 248 proje yarıştı. Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi öğrencilerinden Melisa Damla Kurtdereli ve Aykut Ataberk Çakır’ın, öğretmenleri Tülin Özbilgiç rehberliğinde hazırladığı “Doğal Biyopolimer Bazlı Nanokompozit Filmlerin Üretimi ve Fotokimyasal Özelliklerin Tayini” adlı proje “Environmental and Humans” bilim alanında dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldı.

Başarılı öğrencilere plaketlerini Okul Yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü verdi….

Ödülleriyle Türkiye’ye dönen öğrenciler için Okyanus Kolejleri Avcılar Kampüsü’nde Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal’ın da katıldığı bir plaket töreni düzenlendi sildentadal.com.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin hazır bulunduğu törende başarılı öğrenciler bir kez de okulları tarafından ödüllendirildiler. Plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey ve Genel Müdür Nazım Boduroğlu’nun elinden alan öğrencilere ve proje danışmanları öğretmenlere birer altın da hediye edildi.

Ambalajlara eklenen titanyumoksit maddesi ile gıdaların raf ömrünü yüzde 50 uzatmak mümkün…

“Doğal Biyopolimer Bazlı Nanokompozit Filmlerin Üretimi ve Fotokimyasal Özelliklerin Tayini” adlı proje, gıda ürünlerinin ambalajlarına eklenen titanyumoksit maddesiyle raf ömürlerini uzatmasını kapsıyor. Ambalajların ışık geçirmesi nedeniyle ürünlerin raf ömürleri kısalıyor. İnsan bedeninde de olan ve sağlığa hiçbir zararı olmayan, yenilebilir bir madde olarak kabul edilen titanyumoksit, maddeye ışığın geçmesini yüzde 50 oranında azaltıyor. Titanyumoksit’in yüzde 5 oranında ambalajlara uygulanması sonucunda ürünlerin raf ömürleri yüzde 50 oranında artıyor. Aynı zamanda meyvelerin de uzun süre saklanması ve tazeliğini korumasını sağlıyor. Geliştirilen ekonomik bir modelle, Amerika’daki bir sosis firmasının 3 ay olan ürünlerinin ömrü 4,5 aya çıkartılmasıyla firmanın 120 milyon dolar kar elde edebileceği hesaplanıyor.

“Çay Yakıtı Projesi” ile, Doğu Karadeniz’de yılda 270 bin ağaç kurtarılarak yıllık yakacak masrafından 40 milyon dolar tasarruf edilmiş olacak.

Okyanus Koleji öğrencilerinden, Melin Kadaifçioğlu ve Ceren Kocar’ın hazırladığı “Çay Yakıtı Projesi” ise “Resources and Energy” bilim alanında dünya üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.

Proje, çay fabrikalarının atığından yeni bir yakıt elde edilmesini kapsıyor. Çay yakıtı, kalori, kül oranları, kükürt ve CO açısından diğer yakıt türlerinden daha üstün ve 483 kat daha ucuz. Çay yakıtının kullanılması ile Doğu Karadeniz'de yılda 270 bin ağaç kurtarılarak, odun ve kömüre verilen yıllık 40 milyon dolar tasarruf edilmiş olacak. Çay yakıtı her sene sürekliliği olan,  yani tükenmeyen, bir yakıt türü. Öğrenciler projeyi, Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi öğretmenlerinden Özge İpek  danışmanlığında hazırladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.