Okyanus Koleji öğrencilerinden büyük başarı
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Pazartesi, 09 Temmuz 2012 15:19 tarihinde oluşturuldu
Türkiye’ye iki madalya kazandıran Okyanus Koleji öğrencilerine Okul Yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından plaketleri verildi.
Okyanus Koleji öğrencileri, bilim ve sanat alanındaki yarışmalarda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda, Avrupa Birliği'nin düzenlediği "IYIPO Genç Mucitler Proje Yarışması" nda, iki altın madalya birden kazanarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren öğrenciler, bu defa, Amerika’da gerçekleştirilen "Genius Bilim ve Sanat Proje Olimpiyatı"nda ‘Çevre Bilimi’ alanında dünya ikincisi, ‘Enerji’ alanında ise dünya üçüncüsü olarak Türkiye’ye iki madalya daha kazandırdı.
ABD’nin New York kentinde yapılan “Genius Bilim ve Sanat Proje Olimpiyatı”nda, ABD ve 46 ülkeden seçilen; 100'ü bilim, 148'i sanat-spor alanında toplam 248 proje yarıştı. Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi öğrencilerinden Melisa Damla Kurtdereli ve Aykut Ataberk Çakır’ın, öğretmenleri Tülin Özbilgiç rehberliğinde hazırladığı “Doğal Biyopolimer Bazlı Nanokompozit Filmlerin Üretimi ve Fotokimyasal Özelliklerin Tayini” adlı proje “Environmental and Humans” bilim alanında dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldı.
Başarılı öğrencilere plaketlerini Okul Yöneticileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü verdi….
Ödülleriyle Türkiye’ye dönen öğrenciler için Okyanus Kolejleri Avcılar Kampüsü’nde Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal’ın da katıldığı bir plaket töreni düzenlendi sildentadal.com.
Öğretmen, öğrenci ve velilerin hazır bulunduğu törende başarılı öğrenciler bir kez de okulları tarafından ödüllendirildiler. Plaketlerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey ve Genel Müdür Nazım Boduroğlu’nun elinden alan öğrencilere ve proje danışmanları öğretmenlere birer altın da hediye edildi.
Ambalajlara eklenen titanyumoksit maddesi ile gıdaların raf ömrünü yüzde 50 uzatmak mümkün…
“Doğal Biyopolimer Bazlı Nanokompozit Filmlerin Üretimi ve Fotokimyasal Özelliklerin Tayini” adlı proje, gıda ürünlerinin ambalajlarına eklenen titanyumoksit maddesiyle raf ömürlerini uzatmasını kapsıyor. Ambalajların ışık geçirmesi nedeniyle ürünlerin raf ömürleri kısalıyor. İnsan bedeninde de olan ve sağlığa hiçbir zararı olmayan, yenilebilir bir madde olarak kabul edilen titanyumoksit, maddeye ışığın geçmesini yüzde 50 oranında azaltıyor. Titanyumoksit’in yüzde 5 oranında ambalajlara uygulanması sonucunda ürünlerin raf ömürleri yüzde 50 oranında artıyor. Aynı zamanda meyvelerin de uzun süre saklanması ve tazeliğini korumasını sağlıyor. Geliştirilen ekonomik bir modelle, Amerika’daki bir sosis firmasının 3 ay olan ürünlerinin ömrü 4,5 aya çıkartılmasıyla firmanın 120 milyon dolar kar elde edebileceği hesaplanıyor.
“Çay Yakıtı Projesi” ile, Doğu Karadeniz’de yılda 270 bin ağaç kurtarılarak yıllık yakacak masrafından 40 milyon dolar tasarruf edilmiş olacak.
Okyanus Koleji öğrencilerinden, Melin Kadaifçioğlu ve Ceren Kocar’ın hazırladığı “Çay Yakıtı Projesi” ise “Resources and Energy” bilim alanında dünya üçüncüsü olarak bronz madalya aldı.
Proje, çay fabrikalarının atığından yeni bir yakıt elde edilmesini kapsıyor. Çay yakıtı, kalori, kül oranları, kükürt ve CO açısından diğer yakıt türlerinden daha üstün ve 483 kat daha ucuz. Çay yakıtının kullanılması ile Doğu Karadeniz'de yılda 270 bin ağaç kurtarılarak, odun ve kömüre verilen yıllık 40 milyon dolar tasarruf edilmiş olacak. Çay yakıtı her sene sürekliliği olan, yani tükenmeyen, bir yakıt türü. Öğrenciler projeyi, Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi öğretmenlerinden Özge İpek danışmanlığında hazırladı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
YÖM Global Çatısı Altında Anaokulundan Üniversiteye Türkiye’nin Dünyaya Açılan Penceresi Olacağız!
-
‘Çift diploma, öğrencilerimize sadece bir belge değil, alternatif bir gelecek sunuyor’
-
Global Vatandaşlar Yetiştiren Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim: Girne Kolejinin Uluslararası Eğitim Vizyonu
-
‘56 yıldır niteliği, bilimi, kültürel gelişimi merkeze alan bir eğitim veriyoruz’
-
Kadın değişirse tüm toplum değişir!
-
‘Kadınların liderliğiyle daha güçlü ve sürdürülebilir bir eğitim modeli oluşturuyoruz’
-
‘Kadınların karar alma süreçlerine dahil olması geleceğin eğitim sistemini daha güçlü kılacak’
-
56 Yıllık Eğitim Yolculuğu: Eğitim Bilimleri'nin Başarı Hikayesi
-
Doğru Cevap Eğitim Kurumları'nın hizmet anlayışı; İyi, Etkili ve Kaliteli Eğitim
-
‘Yeni kampüslerimizle geniş bir öğrenci kitlesine ulaşacağız’