banner

Terakkili öğrenciler engelliler için kitap seslendirdi




Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’nde yaşıtları için Türkçe ve İngilizce  kitap seslendiriyor.

Terakki Vakfı Okulları’nda sosyal sorumluluk etkinliklerinin sayısı artarak devam ediyor ve duyarlı nesiller yetişmesi adına ders içi ve ders dışı farklı öğrenme ortamları sunuluyor.

Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’nde yaşıtları için gönüllü Türkçe ve İngilizce  kitap seslendirme çalışması yapıyor.

Projenin amacı; öğrencilerin sosyal sorumluluk konusunda farkındalıklarını artırmak ve aktif olarak toplumda gönüllü çalışmalarını desteklemek. Projede yer alan 2. sınıf öğrencilerinin tamamının, 2014 - 2015 öğretim yılı sonuna kadar, projeye en az bir kitap ile katılımını sağlamak hedefleniyor.

Şişli Terakki İlkokulu 2. sınıf öğrencileri proje kapsamında, Türkçe kitapların yanında ilk kez İngilizce çocuk kitabı seslendirerek, görme engelli yaşıtlarının yabancı dil eğitimlerine de katkıda bulunuyorlar. 

Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi’nde ses kayıt kabinlerinde seslendirilen kitaplar, kütüphanenin internet sayfasına yükleniyor. Kütüphane üyesi olan görme engelli çocuklar da şifreleriyle bu kitapları internet üzerinden dinleyebiliyor. İsteyen görme engelli çocuklar için de kitaplar CD halinde adrese postalanıyor.

Görme engelli çocuklar için seslendirme yapan Şişli Terakki İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, büyük bir istek ve hevesle kitaplarını okumaya hazırlanıyorlar. Ailelerin desteği ile projeye katkı her geçen gün büyüyor.

Sekiz yaşındaki gönüllülerin görüşleri:

Bade Yakın: Görme engellilerin kullandıkları kabartma yazılı kitapları görünce onlar için daha çok kitap okumaya karar verdim.

Uluç Emre Cantürk: Kitap seslendirme çalışmasını bilgisayarda yaptığım için üzüldüm çünkü görme engelli arkadaşlar nasıl internete girip bu kitapları dinleyecekler diye endişelendim. Sonra öğrendim ki bu yolla seslendirdiğim kitabı daha fazla görme engelli arkadaşım dinleyebilecekmiş.

İpek Ünlühan: Ben bu çalışmaya katıldığım için çok heyecanlandım. Bundan sonra her zaman gidip görme engelli kardeşlerim için kitap okumak istiyorum.

Lara Cemre Durdu: Benim seslendirdiğim kitabı dinleyen arkadaşımın ne kadar mutlu olduğunu buradan bile hissedebiliyorum. İnsanlara yardım etmeye bayılıyorum.

Zeynep Kaçar: Hiç görmeyen birisi için kitap okudum. Çok doğru bir şey yaptığımı düşünüyorum. Bunu yapabildiğim için çok mutluyum.

Umay İnan: Ben büyüdüğüm zaman böyle projelere katılmaya devam edeceğim. Bence herkes yapsın çünkü bu çok hoş bir duygu.

Maye Caferzade: Ben “Karanlıktan Korkan Baykuş” kitabını seslendirdim.Görme engelli arkadaşlarım hep karanlıktalar, bunu düşününce kalbim acıyor. O yüzden onlar için bu okumayı yapmak kendimi iyi hissettirdi.

Yiğit Boloğlu: Birkaç saniyeliğine gözlerimi kapatıyorum ve onları anlamaya çalışıyorum. Sizler de bunu yapabilirsiniz.

Kuzey Erol: Eğer benim de görme engelim olsaydı, bana kitap okunması hoşuma giderdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.