banner

BİL Okulları Dünya İnovasyon Okulu modeli ile fark yaratıyor




BİL Okulları yeni eğitim – öğretim yılına “Dünya İnovasyon Okulu’’ modeli ile 5 yeni kampüste, toplam 41 okul, 11.750 kontenjan, 386 eğitim ve 211 idari personel ile hazır bir şekilde giriyor.

bil2. yılına ‘’Eğitimde Dünya Modeli’’ olmaya aday S.T.E.M Modelini, Çocuk Üniversitesi programlarını, yine uluslararası dil diploması için JET ve SET programları başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilklerine imza atarak başladıklarını belirten BİL Okulları Genel Müdürü Orhan Dağhan, BİL Okulları’nın yeni sezona farklı başlamayı planlayarak, bu farkların arasına 21. yüzyıl becerileri eğitimi, robotik ve kodlama, çift dilde eğitim programlarını da ayrıca eklediğini söylüyor.
22-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen BİL Okulları Hizmetiçi eğitim programları ile öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılına hazırlandıklarını kaydeden Dağhan, “BİL Okullarımız, özellikle anaokulu, 1. Sınıf ve 5. Sınıf yabancı dil hazırlık sınıflarımızın oryantasyon ve okula başlama programlarını da yapılandırmıştır.” diye konuştu.
BİL Okulları olarak başta İstanbul olmak üzere Anadolu’nun birçok bölgesinde yatırımlarına devam ettiklerini ifade eden Dağhan, yeni açılacak kampüsleri hakkında şu bilgileri verdi: “Bu yıl İstanbul/Sancaktepe, Bursa/Orhangazi, Kütahya/Tavşanlı, Antalya/Demre ve Kırşehir olmak üzere 5 yeni kampüsü hizmete açıyoruz. Ayrıca Antakya ve İzmir’de lise ve ortaokullarımız da yeni döneme merhaba diyecek olan kurumlarımız arasında yer alıyor.”
orhan_daghanBİL Okulları’nın yeni dönemde gündeminde olan projeleri hakkında da bilgi veren Dağhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle belirtmekte fayda gördüğümüz bir hususun altını çizmek istiyoruz. Projelerimizi tasarlarken, öğrencilerimizin kazanımlar edinme, beklenen beceri ve biliş seviyelerine erişme ve sistem çıktısı yani sonuç değerlendirme olarak proje üretme ya da portfolyo sunma olarak düşünüyoruz. BİL Okulları vermiş olduğu kaliteli eğitimin ürünlerini proje olarak öğrencilerinden isterken, öğretmen ve sistem desteği sunarak öğrenci projelerinin ulusal ve uluslararası arenada paylaşımına destek vermektedir. Bu yıl uygulanmak üzere planlanan projelerimiz: Bilim projeleri olarak; Kodlama ve robotik projeleri, STEM Olimpiyatları, sosyal sorumluluk projeleri olarak; Anadoluyum BEN, Kökler ve Kanatlar ve yabancı dil projeleri başta gelen projelerimiz arasında yer alıyor.
“BİL Okulları kuruluş felsefesinde yer alan “Disiplinlerüstü bakış açısını’’ eğitim programlarına, öğretmen eğitimlerine ve öğrenci eğitim-öğretim süreçlerinde uygulayan bir anlayışı benimsemiştir.” diyen Dağhan, BİL Okulları’nın mimari olarak, öğrencilerin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması ve gelişimlerinin bu eksende sağlanması için fiziki olarak “pedagojik mimari” yaklaşımı ile planlandığını söyledi. Dağhan, öğrencilerin teorik bütün derslerinin mutlaka laboratuvar, atölye, salon ya da özel tesislerle desteklendiğini, bu yolla öğrencilerin hedeflenen kazanım ve becerilere erişmelerine destek olunduğunu ifade etti.

ANNE-BABA VE ÖĞRETMENLER ORTAK ÇABA İÇİNDE OLMALILAR
Öğrenme ve öğretme sürecine ilişkin olarak okul adaptasyonunu arttıran faktörler incelendiğinde okul-aile dayanışmasının önemli bir etkiye sahip olduğuna dikkat çeken BİL Okulları Genel Müdürü Orhan Dağhan, yeni eğitim öğretim yılında öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu: Aile içi uyumun, ailenin destekleyici yaklaşımının ve ailenin okul etkinliklerine katılmasındaki çeşitliliğin bireyin her gelişim evresinde her yeni etkinliğinde önemli olduğu fark edilmektedir. Anne baba ve öğretmenler, çocuklara elverişli bir öğrenme ortamı yaratabilmek için ortak bir çaba göstermelidir. Yani çocuğun en üst düzeyde uyum sağlayabilmesi ve gelişim evrelerini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için aile ve okulun eğitim-öğretim sürecinin başından itibaren sağlıklı okul-aile işbirliği içerisinde olmaları önem teşkil etmektedir. Örneğin, uyum haftası öncesinde okula yeni başlayacak öğrencilerin hayatında ne gibi değişiklikler olabileceği yaşlarına uygun bir şekilde açıklanmalıdır ve ayrıca okulun tanıtılması, güvenlik hissinin karşılanması ve öğretmenle eğitim ve öğrenim süreci başlamadan tanışılması adaptasyon sürecini hızlandıracaktır. Araştırmalara göre çocuğun adaptasyonunu artırmada “uyum haftası” gibi doğrudan çocuklara yönelik hazırlanmış olan uyumu destekleyici çalışmaların yararlı olabileceği görülmektedir. Çocukların okula ve alıştıkları ev ortamından farklı olan okul ortamına onları hazırlayan özel etkinliklerin yer aldığı bu gibi programların çocuklar için yararlı olduğu açıktır. Buna ek olarak öğretmenleri hizmet içi eğitim programlarıyla sürekli eğiterek, aile katılımını sağlayarak sosyal becerilerin geliştirilmesi sağlanabilir. Öğrenci merkezli eğitime önem verilmelidir. Öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine yönelik, daha aktif ortamlar planlanabilir. Öğretmen sınıfa girerken, her öğrenciyi göz teması kurarak ve ellerini kuvvetlice sıkarak karşılayabilir. Kendini tanıtmak için zaman ayırmalı ve kendilerini tanıtmalarına olanak tanımalıdır. Eğer gerekirse onlara, kendilerini tanıtmaları için yol gösterilebilir.

1. YENİ AÇILAN OKULLAR
İstanbul / Sancaktepe
Bursa / Orhangazi
Kütahya / Tavşanlı
Antalya / Demre
Kırşehir
2. OKULLARIN ÖZELLİKLERİ
Açık kapalı yüzme havuzları
Açık ve kapalı spor tesisleri
Farklı disiplinlere ait farklı laboratuvarlar, sanat ve edebiyat atölyeleri, sosyal ve sanat merkezleri, özel kütüphaneler, yerinde üretimle modern ve temiz mutfak ve yemekhaneler, akıllı tahta ve teknoloji merkezleri
STEM Merkezi, bale-dans-jimnastik, zeka, satranç ve seramik heykel atölyeleri

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.