YÖK Başkanı’ndan üniversitelere mesaj
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Pazar, 06 May 2012 11:14 tarihinde oluşturuldu
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya üniversitelerin kendilerine özgü hedef ve stratejiler belirlemelerinin ve güçlü bir yükseköğretim sistemi inşa etmelerinin olmazsa olmazlardan olduğunu vurguladı.
Kafkasya bölgesindeki üniversitelerin bilim, kültür ve sosyal alanda işbirliği ile bilimsel dayanışmayı geliştirmek amacıyla 2009 yılında Ardahan Üniversitesi öncülüğünde 7 üniversite tarafından kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin (KUNİB) üye sayısı 42'ye ulaştı. Yeni üniversitelerin birliğe katılımına ilişkin imza töreni ve 2. Olağan Kongre, Gürcistan'ın Batum kentinde yapıldı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya üniversitelerin kendilerine özgü hedef ve stratejiler belirlemelerinin ve güçlü bir yüksek öğretim sistemi inşa etmelerinin olmazsa olmazlardan olduğunu vurguladı.
''Üniversite demek, çeşitlilik demektir'' diyen Çetinsaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Her üniversitenin aynı alanlara yönelmesi, aynı alanlarda ürünler ortaya koyması düşünülemez. Üniversitelerimiz, kendilerine stratejik alanlar seçmeli ve bu alanlarda yoğunlaşmalı. 21. yüzyılda farklı bir dünya olacak, farklılıkların bir arada yaşanacağı bir yüzyıl olacak. Böyle bir dünyada tek bir uluslararasılaşma stratejisi izleyemeyiz. Kendi çevremizde, kendi bölgemizde yeni süreçler, yeni işbirliği projeleri yaratmalıyız. Üniversitelerimiz de uluslararası öğrenci ve öğretim elemanlarının sayısını arttırmalı ve onlara sağlıklı ortamlar oluşturmalı. Bölgemizde ortak üniversitelerin açılmasına çalışmalıyız. Bu düşünceler ışığında Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin kuruluşunu, faaliyetlerini bu çerçevede, bu manada atılmış önemli bir adım olarak görüyorum.''
Kafkasya ülkelerindeki rektörler güçlerini birleştirdi
KUNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, insanların içine kapanıp kendileriyle savaştıkları zaman başarıya ulaşmalarının mümkün olmadığını dile getirerek, ''Büyüyerek, birleşerek gelişen bir dünya sürecinde, Kafkasya ülkelerinin birbirlerine sınırlarını kapatmaları, birbirlerine sırtlarını dönmeleri elbette beklenemezdi. Kafkasya ülkelerindeki rektörler de birleşerek ortak bir gelecek perspektifi oluşturmak üzere güçlerini birleştirdi. Kafkasya Üniversiteler Birliği, üzerinde yaşadığımız toprakların geçmişini, kültürünü, kaynaklarını, değerlerini ortak olarak düşünmek, projeler yapmak ve bu kaynakları dünyaya açma girişimidir'' şeklinde konuştu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı