banner

Google'dan Türk eğitim sistemine özel proje




Milli Eğitim Bakanı Avcı, Google ile başlatılan iş birliğiyle günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların, eğitim ve öğrenme için de yeni pencereler açmasının sağlanacağını belirtti.

 

nabi_avci_googleMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Google ile başlatılan iş birliğiyle günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların, eğitim ve öğrenme için de yeni pencereler açmasının sağlanacağını belirterek, "Pilot çalışmalarda eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin, teknolojiyi eğitim için araç kılma becerilerini gözleme imkanı bulacağız." dedi.

 

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve "Google For Education" iş birliği protokolü imza töreni ile "Google Üniversite Seçimim" platformu tanıtımına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, Google Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölge Müdürü Liz Sprout, Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı ile yetkililer ve öğrenciler katıldı.
Avcı, "Google ile başlattığımız bu iş birliğiyle, günlük hayatın bir parçası haline gelen uygulamaların, eğitim ve öğrenme için de yeni pencereler açması sağlanacaktır. Pilot çalışmalarda eğitimcilerimizin ve öğrencilerimizin, teknolojiyi eğitim için araç kılma becerilerini gözleme imkanı bulacağız." şeklinde konuştu.
Bu tecrübenin Google Education'a da işlevsel yararlı bilgiler kazandıracağına, ürün geliştiricilere yeni fikirler sunacağına inandığını ifade eden Nabi Avcı, Google'ın üniversite adayı öğrenciler için Bakanlığın desteğiyle hazırladığı "üniversite seçimim" uygulamasının da öğrencilere, ülkedeki üniversiteler hakkında rehberlik yapacağını da sözlerine ekledi. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Onur Ak ise İstanbul, Eskişehir, Antalya, Ankara ve İzmir'deki 5 okulda pilot çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

 

"Google bu projeyi sadece Türkiye için yaptı"

 

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı da Google'ın misyonunun dünyadaki bilgileri düzenleyerek, herkes için erişilebilir ve kullanılır hale getirmek olduğunu ifade etti. Özgür Kirazcı, "Amacımız, Türkiye'de 210 üniversitedeki 10 bin 700'den fazla programı öğrencilerin kolay şekilde takip edebilmesi, araştırabilmesi ve hayatları için en doğru kararı verebilmesi." ifadelerini kullandı. Google'ın bu projeyi sadece Türkiye için yaptığını, yaklaşık bir yıldır bunun üzerinde çalıştıklarını ifade eden Kirazcı, üniversitelerin tanıtım videolarını hazırladıklarını anımsattı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.