banner

Sınav dijital performansını Myexamy ile zirveye taşıyor




Musa Işılak - Sınav Eğitim Kurumları Myexamy Koordinatörü

musa_isilak_sinav_koleji• Sınav Eğitim Kurumları olarak tüm kademelerimizde verilen eğitim süreçlerinde markamızı öne çıkaran önemli özelliklerden biri; Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy’dir.
• Sınav Eğitim Kurumlarında yayınlarımız ve tüm eğitim materyallerimiz farklı formatlarda dijital ortam olan Myexamy’de bulunuyor.
• Hibrit Eğitim Modeli çerçevesinde liveexamy canlı yayın uygulamasıyla öğrencilerimiz canlı yayın derslerini takip edebiliyorlar.
• Eğitim süreçlerinde zengin dijital oyunlar öğrencilerin bireysel farklılıklarına hitap etme noktasında işlevsel.
• Sınav öğretmenleri Myexamy sayesinde dijital anlamda çok daha güçlü

Sınav Eğitim Kurumları olarak eğitim süreçlerinizde ve okullarınızda oluşturduğunuz dijital iklim hakkında bilgi verebilir misiniz?
İnternet teknolojileri, akıllı telefon uygulamaları, tabletler, çevrim içi iletişim imkânları ile teknolojinin günümüz çocuklarının hayatlarında önemli bir yeri bulunuyor. Şüphesiz eğitim süreçlerinin de dijital dünyaya adapte edilmesi artık bir zorunluluk.
Sınav Eğitim Kurumları olarak tüm kademelerimizde verilen eğitim süreçlerinde markamızı öne çıkaran önemli özelliklerden biri; eğitim alanına yeni bir soluk getiren Yapay Zekâ Tabanlı Sürekli Eğitim Platformu Myexamy’nin kullanılması.
Sınav Eğitim Kurumları olarak eğitim süreçlerimizde inovatif eğitim anlayışıyla yapılandırılan, sınırsız fonksiyon özelliklerini tek platform üzerinde barındıran ve eğitimin bütün süreçlerini kapsayan eğitim yazılımı olan Myexamy’i kullanıyoruz. Öğrencilerin tam öğrenmesini ve yüksek başarı elde etmelerini sağlamaları için tasarlanan Myexamy yapay zeka ile kişiselleştirilmiş çalışma programlarını da kapsamaktadır.
Myexamy öğrenciye özel çalışma programlarının oluşturulması, eksik tamamlama dersleri, ölçme değerlendirme ve rehberlik çalışmalarının yanı sıra kademelere göre ayrılmış nitelikli dijital eğitim materyallerini içeren kapsamlı bir dijital platformdur.

Öğrenme ortamlarınızı nasıl dijitalleştiriyorsunuz? Bu kapsamda hangi programlardan, nasıl faydalanıyorsunuz?
Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu eğitim materyallerine Myexamy sistemi ile geniş bir dijital ağ üzerinden sorunsuz olarak erişebiliyor. Çalışmalarımızın temelinde ilköğretim ve ortaöğretim kademelerinin tüm sınıf düzeylerinde eğitim gören öğrencilerimize zengin bir doküman desteği sağlama amacı bulunmakta. Ara sınıf öğrencilerimizin aşamalı bir süreç içerisinde doğru içerikler ve kaliteli sorularla eksiklerini gidermeleri, merkezî sınavlara hazırlanan 8., 12. sınıf ve mezun öğrencilerimizin değişikliklere, yeni içerik ve yöntemlere hızlı ve doğru biçimde ulaşmaları için çalışıyoruz.

LIVEXAMY İLE TÜM DERSLER CANLI YAYINDA
Hibrit eğitim modeli çerçevesinde uygulamalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Öğrenme sürecinin verimli ilerlemesi için farklı yöntem ve tekniklerin bir arada kullanılması gerektiği malum. Biz de öğrencilerimizin yüz yüze eğitim ortamında öğrendiklerini, dijital ortamda pekiştirmeleri için onlara alternatifler sunuyoruz: etkinlikler, soru çözüm videoları, soru-cevap uygulamaları, deneme sınavları, gerektiğinde eksik görülen konuya yönelik konu anlatım videoları... Bu şekilde öğrencilerimiz, kendilerine uygun yöntemler arasından istediklerini seçerek eksiklerini daha bilinçli, verimli ve rahat bir şekilde tamamlıyorlar. Bunu da istedikleri zaman diliminde gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca livexamy ismiyle yeni başlatmış olduğumuz canlı yayın uygulaması üzerinden öğrencilerimiz belli bir program dahilinde canlı yayın derslerini de takip edebiliyorlar.

Öğrenciler hangi dijital yeterliliklere sahip olmalı? Öğrencilerinizin bu yeterliliklere sahip olması için hangi çalışmaları gerçekleştiriyorsunuz?
Dijital yeterlilik, günümüzdeki öğrenci kitlesinin zaten aşina olduğu bir kapsamı ifade ediyor aslında. Hemen her yaş grubundan öğrencinin akıllı telefon ve bilgisayarlar aracılığıyla dijital dünyanın zaten içinde olduğunu görüyoruz. Bu açıdan düşünüldüğünde, eğitim için hazırlanmış dijital uygulamaların kullanımında öğrencilerimiz, sistem içerisinde yönergeleri takip edip uygulamaların işleyiş mantığını kolayca kavrayabilir. Codexamy (robotik kodlama) uygulamamız aracılığı ile öğrencilerimiz STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarında kodlama ve programlama becerilerini geliştirebiliyorlar. Ayrıca robotik kodlama eğitimleri; mücadele, sorun çözme, takım ruhu ve iş birliği gibi önemli sosyal beceriler de kazanmalarına olanak sağlıyor.

MYEXAMY İLE TAM ÖĞRENME ve YÜKSEK BAŞARI
Öğretmenler hangi dijital yeterliliklere sahip olmalı? Öğretmenler dijital yeteneklerini nasıl geliştirmeli? Bu konuda öğretmenlerinize yönelik yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
Öğretmenler öncelikle teknolojik gelişmelere ilgili, yeni uygulamalara ve gelişmelere açık olmalı. Alanında ve çalıştığı okul düzeyinin teknolojik gelişmelerine ayak uydurabilecek ve katkı sağlayabilecek entelektüel bilgi birikimine sahip olmalıdır. Planlı çalışma alışkanlığına sahip olan ve bilgisayarı etkin olarak kullanan alanında uzman öğretmenlerimiz Sınav Eğitim Kurumları olarak geliştirdiğimiz Sürekli Eğitim Platformu Myexamy sayesinde dijital anlamda çok daha güçlü.
Myexamy ile öğrencilerimiz kendilerini, öğretmen ve yöneticilerimiz de öğrencilerimizin akademik gelişimini anlık olarak takip edebiliyor. Bu dijital uygulamaları daha da ileri götürerek öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yararına sunmak için girişimlerde de bulunuyoruz. Sınav Eğitim Kurumları bünyesinde kurulan dijital yayıncılık birimi ile bu alanda da yeniliklere öncü olmayı hedefliyoruz. Yapay Zekâ Tabanlı Myexamy ile öğrencilerimiz tam öğrenme ile yüksek başarı elde ediyor.

DİJİTAL OYUNLAR ve EĞİTİM
Eğitim süreçlerinde oyun önemli bir işlev görüyor. Dijital oyunlar bu sürece nasıl katkı sağlıyor, hangi fırsatları sunuyor?
Oyun, özellikle belli bir gelişim evresindeki çocuklar için kalıcı öğrenmeyi sağlayan yöntemlerden biri. Dijital oyunlar da çeşit açısından zengin olduğu için öğrencilerin bireysel farklılıklarına hitap etme noktasında işlevsel. Eğitim amacına uygun hazırlanmış dijital oyunlar, bu noktada öğrencinin bilgiye yönelik merakını artırmakla kalmıyor, öğrenme etkinliğine ayrılan zamanı eğlenceli hâle getiriyor. Dijital oyunları, yaşama yakınlık ilkesi bağlamında kullanmak da mümkün.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.