banner

Dijital çağda eğitim dönüşüyor; Gelecek Kunduz'da şekilleniyor




Kunduz, dijitalleşen eğitim dünyasında özel eğitim kurumlarının öğrencilerine zaman ve mekan fark etmeksizin eğitimi ulaştırmasını sağlıyor. Kurumların özellikle soru-çözüm alanındaki ihtiyaçlarına tam karşılık gelen Kunduz, okulların eğitim paketlerinde vazgeçilmez bir uygulama oluyor.

kunduz_ocak_2022Dijital çağda eğitim dönüşürken özel eğitim kurumları da teknolojiyi eğitime entegre etmek için elinden geleni yapıyor. Dijital panolar, akıllı tahtalar, bilgisayar sınıfları ve teknoloji laboratuvarları bir öğrencinin öğrenim hayatında dokunduğu tüm noktalardaki deneyimini kolaylaştırmak ve geliştirmek için hayatlarımıza giriyor. Bu çözümlerin hepsi öğrencinin okulda geçirdiği zamanda karşısına çıkan yardımcı araçlar. Oysaki öğrencinin ihtiyaçları okul sınırları ile yetinmiyor; okul dışında, evde, kütüphanede veya tatil günlerinde de bir eğitmene ve eğitim çözümüne ihtiyaç duyuyor. Bu etkiyi pandeminin de getirdikleriyle tüm eğitim kurumları ve paydaşları hissetmeye devam ederken, Kunduz; işte tam bu soruna çözüm olarak geliştirilen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Öğrenciye sunulan desteği lokasyona ve zamana bağlı olarak kısıtlamayıp tüm öğrencilerin cebindeki özel eğitmen gibi eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kunduz nedir?
Kunduz ortaokul ve lise eğitiminde teknolojiyi kullanarak kişiselleştirilmiş eğitimi herkese erişilebilir kılmayı amaçlayan bir mobil uygulama: en çok kullanılan ürünü olan soru-çözüm ile öğrencilerin ders çalışma rutinlerinde çözemedikleri sorulara 40 bin uzman eğitmen ağı sayesinde 15 dakikada açıklamalı çözüm sunan bir dijital uygulama. Öğrenci takıldığı bir soru olunca bu sorunun fotoğrafını çekiyor, Kunduz mobil uygulamasına yüklüyor ve uzman eğitmenlerimiz bu soruları açıklamalı bir şekilde çözüp öğrenciye ortalama 15 dakika içinde çözümü iletiyor. Öğrencinin çözümde anlamadığı bir nokta kalırsa eğitmenle tekrar iletişime geçebiliyor ve soruyu tam olarak çözebilecek hale gelene kadar eğitmene sorularını iletebiliyor ve eğitmenle soru üzerine tartışabiliyor. Yani öğrenci çalışma masasında olsa da, deneme sınavından çıkışta toplu taşımada olsa da sıcağı sıcağına çalışma rutinini hiç sekteye uğratmadan yanında sürekli bir özel öğretmen varmışcasına çözümlere kavuşabiliyor. Üstelik soru çözüm desteği öğrencilerin özel eğitim maliyetini yıllık 15 bin TL’den 500 TL seviyelerine düşürerek herkese erişilebilir bir eğitim çözümü sunma hedefiyle ilerliyor.
Kunduz’un yeni ürünü Premium içerik ile öğrenciler diledikleri ders ve konudan 15 bin dakikadan fazla videolu konu anlatımına ve binlerce örnek soru ve çözümüne ulaşarak 7 gün 24 saat yanında olan özel öğretmeni varmış gibi eğitime ulaşmasını sağlıyor.

Kunduz’un özel eğitim kurumlarına çözümleri neler?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi öğrencilerin okul dışında da eğitim kaynağına ulaşabiliyor olmaları çok değerli. Özel eğitim kurumları da kendi öğrencilerine bu desteği sunmak istiyorlar. Okullar 8. ve 12. sınıflar başta olmak üzere ortaokul ve lisede her sınıftan öğrencileri için Kunduz’dan faydalanıyorlar. Benzer şekilde Kunduz’la işbirliği yapan birçok butik kurs da bulunuyor. Bu kurumlar Kunduz ile hem verimsiz ve yorucu geçen soru çözüm etütlerini öğrencileri için çok daha kişiselleşmiş, pratik ve kaliteli bir hale getiriyor hem de etüt masraflarını minimuma indiriyor. Yeni sömestr tatilinde de dijital eğitim uygulaması Kunduz okulların eğitim paketlerinde listenin ilk sıralarında yer alıyor.

KURUCULARINDAN KUNDUZ’UN HİKAYESİ
“Kunduz’un tohumları Türkiye’de yatılı bir devlet okulunda atıldı. 3 arkadaş olarak İzmir Fen Lisesi’nde tanıştık. Her yıl milyonlarca öğrencinin hazırlandığı üniversiteye giriş sınavına bu lisede hazırlandık ve birlikte Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandık. Türkiye’nin her yerinden ve her kesiminden öğrencinin olduğu bu küçük okulda kaliteli eğitimin aslında herkesin hayatını nasıl değiştirebileceğini görmek bizi Kunduz’u kurmak için bir araya getirdi. Lise ve üniversite arkadaşlarımız ve birçok eğitim sevdalısı ekip arkadaşımız bu değişim serüveninde bize katıldı.
Biz inanıyoruz ki kaliteli eğitimin Anadolu’da küçük bir okulda yarattığı değişim teknolojiyle milyonlara ulaştırılabilir ve bu değişime tüm dünyanın ihtiyacı var. 2018’de Silikon Vadisi’nin önde gelen yatırımcıları bu hayalimizi paylaştı. Şimdi ise Kunduz her yıl daha fazla ülkede öğrencilerin sorularını cevaplayarak büyümeye devam ediyor.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.