MYO'larda yeni bir modele geçiliyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Pazartesi, 14 May 2012 18:10 tarihinde oluşturuldu
Meslek yüksek okullarında İskandinav ülkelerinde uygulanan sisteme geçiliyor. Peki bu sistem neler getirecek?
Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Ertürk, meslek yüksek okullarında İskandinav ülkelerinde uygulanan sisteme geçileceğini söyledi.
UÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) arasında düzenlenen 'Üniversite-Sektör İşbirliği' protokolü çerçevesinde eğitime katılan 78 öğrenci, programı başarıyla tamamladı. Öğrenciler, 'Mesleki Uygulama I-II İş Yeri Eğitimi' kapsamında meslek mensuplarının bürolarında 28 hafta süresince teorik bilgilerini pratiğe çevirme şansı elde etti.
Meslek yüksek okulu mezunlarını vasıflı eleman olarak tanımladıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin ise meslek yüksekokulları düzeyindeki en güzel, etkili ve verimli eğitimin İskandinav ülkelerinde verildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Sevüktekin, bu ülkelerde meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler, dünyanın her yerinde aranılan ve yüksek ücretlerle çalıştırılan vasıflı elemanlar olarak kabul edildiğini kaydetti.
Sevüktekin, şöyle konuştu: "Bizim de hedefimiz, İskandinav ülkelerindeki bu sistemi uygulayabilmek. İskandinav ülkelerinde, öğrenciler meslek yüksek okuluna başladıkları zaman daha teorik eğitimleri başlamadan firmaya gidiyor. Firmada ilgili konuda birtakım bilgilerle donatılıyor. Sonra okulda 3 aylık teorik eğitimini alıyor. Ardından yine firmada bir aylık uygulamalı eğitimini alıyor. Ve yine 3 aylık teorik eğitimini almak üzere okula gidiyor. Böylelikle birinci süreci tamamlamış oluyor. Sonra öğrenci, 3 aylık uygulamalı eğitim ve beraberinde 3 aylık teorik eğitimini alıyor. Yani öğrenci toplamda, 3 aylık 3 tane teorik, 3 aylık 2 tane uygulamalı, 1 aylık 2 tane de uygulamalı eğitim alıyor."
Hedeflerinin bu projeyi gerçekleştirmek olduğunu da söyleyen Sevüktekin, İskandinav ülkelerinde bu projeye katkı sağlayan firmaların birçok teşvik aldığı ve vergi indirimlerinden faydalandırıldıklarını kaydetti.
BSMMMO Başkanı Mesut Topçu ise vasıflı eleman yetiştiren meslek yüksek okullarını önemsediklerini belirterek, yapılan işbirliğinin önemine değindi.
Etkinlik, öğrencilerin büro ve ofislerinde görev yaptıkları işverenlere belge takdim etmesiyle sona erdi.
(haber7)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu