banner

Polis Akademisi’nde not sıkandalı




Polis Akademisi’nde kep fırlatıp mezuniyeti kutlayan polislerin bir kısmı zoraki geçirilmiş .

polis akademisniPolis Akademisi’nde aralarında 18-20 gibi düşük notlar alan 200 öğrencinin bir yönergeyle sınıfta kalmaktan kurtarılma skandalının ardından gözler bu okullardaki eğitim kalitesine çevrildi. Polis eğitmenlerine göre en önemli sorun hesapsızca açılan polis okulları. Bakanlar göreve geldiklerinde seçim bölgelerine hemen bir polis okulu açmış. Halen 28 polis meslek yüksek okulu bulunuyor. Bu sayı dışında bir de polis meslek eğitim merkezleri var. Bunlardan en az sekizinin bakan, müsteşar ve hatta Başbakan’ın iktidar döneminde seçim bölgesinde ve memleketinde kurulduğu görülüyor. Ancak bu kadar çok polis okuluna yetecek öğretim üyesi yok. “1. Sınıf Emniyet Müdürü. Kamu Yönetimi Uzmanı. Siyaset ve Yönetim Bilimi Doktoru” sıfatıyla geçen yıl bir internet sitesine yazan Dr. Ahmer Nihat Dündar, polis okullarının amacını “1. İşsizliği önleme, kurulduğu il veya ilçenin ekonomisine katkı sağlama, 2. Siyasi rant sağlama, kadrolaşma” olarak nitelemişti webbsidor.

Geçmişte seçim bölgelerine polis okulu yaptıran bakanlar arasında Abdülkadir Aksu, İsmet Sezgin, Ülkü Güney, Beşir Atalay, Cemil Çiçek , Murat Başesgioğlu da bulunuyor.

Bir akademisyenin isyanı

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Radikal ’e ulaşan bir Polis Akademisi Öğretim Üyesi gönderdiği e-postada sistemdeki aksaklıkları şöyle özetledi. Akademisyenin e-postasını noktasına dokunmadan veriyoruz: “Akademideki skandalda bazı derslerde öğrencilerin tamamının notu 100’dür. Bu da olağan değil. En önemlisi Dekan yardımcısı bu yönergeyi teklif etmiş. Sonra neyin değiştiğinin farkında olmadığından ‘beni de kandırdılar’ diyerek, öğretim üyeleri mail grubuna protestocu öğretim üyelerini destekler mahiyette mail atmıştır.

Sayısı fazla olan polis okullarının geçmişinde mutlaka bir bakan veya milletvekili torpili vardır. Derslere küçük yerlerde komiserler girmekte; öğrenciler toplumdan çok izole biçimde yetiştirilmektedir. Doğru düzgün staj programı yoktur mesela. Öğrenci yaz tatilinde memleketine gider. Oradaki emniyet müdürlüğüne giderek 1 ay usulen staj yapar. Bu okullardan her yıl 5-6 bin öğrenci mezun olmaktadır. Dolayısıyla 5000 polis adayını 30 tane ayrı PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) dağıtmak ne kadar verimli ve rasyonel. Bu okullar bölgeleri kalkındırma aracı olarak görülüyor. Öğrenciler donanımsız mesleğe başlıyor. Bu PMYO’ların bazıları terör bölgesinde ve korunmasız."

(radikal)


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.