banner

DGS’de tercih işlemleri bugün son




DGS ek yerleştirme tercih işlemleri bugün sona eriyor. Adaylar tercih işlemlerini https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapacaklar.

osymMeslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri, 27 Ekim-2 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak.

Adaylar, tercihlerini TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapacaklar.

Adayların, 2015-DGS ek yerleştirme ile ilgili tabloları ve diğer bilgileri dikkatle inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekiyor.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Ek yerleştirme için tercih ücreti ise 15 lira olarak belirlendi. Ücret yatırma işlemi, 3 Kasım 2015 Salı günü saat 23.59’da sona erecek. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak işlemlerini tamamlayacaklar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.