banner

Atatürk Üniversitesi artık Avrupa'da




Atatürk Üniversitesi tarihi bir adım daha atarak Türkiye’nin Avrupa’daki ilk üniversitesini Almanya’nın Berlin bölgesi Neubrandenburg kentinde “Avrupa Atatürk Üniversitesi-Atatürk Universty Europe” adıyla kuruyor.

Atatürk Üniversitesi'nden tarihi adım“Atatürk Universty Europe” nin çalışmalarını yürüten “Perfecttiming Holding” Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma ile Şirket iş Geliştirme Direktörü Dr. Jur. Marcus Feil, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi ve işbirliğinin resmi protokolünü imzaladı. Avrupa Atatürk Üniversitesi’ne Neubrandenburg Belediyesi de destek veriyor.

“Perfecttiming Holding” Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Thoma, Neubrandenburg kentinde 86 bin metrekare kapalı alana sahip yerleşke içerisinde, eğitim amaçlı kullanılan binaların Atatürk Üniversitesi’nin Almanya Kampusunu kurmak üzere alınarak yasal işlemlerin tamamlandığını, bu yıl itibariyle yerleşkede eğitime başlanabileceğini bildirdi.

Andreas Thoma, “Atatürk Universty Europe”nin kendilerine de heyecan verdiğini belirterek, Almanya’da ve Avrupa genelinde milyonlarca Türk bulunduğunu, üniversitenin öncelikle Avrupa’daki Türklere hitap etmesi, Türkçe, Almanca ve İngilizce eğitim verecek olmasının önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, gelişmelerden memnun olduğunu, Türkiye’nin Avrupa’da ilk kampus üniversitesini kurmanın kendisi ve Atatürk Üniversitesi için heyecan verici olduğunu, bu ileri adımı atmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çalışmayla ilgili kararların Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’e gönderildiğini ve onay beklendiğini belirten Rektör Koça, onayın gelmesiyle birlikte, yetişirse, bu eğitim-öğretim yılından başlayarak, yetişmezse, 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle “Atatürk Universty Europe”ye öğrenci almaya başlanacağını bildirdi.

Rektör Koçak, Avrupa Atatürk Üniversitesi (AAÜ)’nin ulusluarası seviyede eğitim vereceğini, (AAÜ)’nin, Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nin uluslararası ve stratejik bir uzantısı olacağını belirtti.

AAÜ’ne, Türkiye’den, Avrupa, Türkî Cumhuriyetler ve AÜ’nin ortağı olan 150 üniversiteden yurtdışı öğrenimi veya lisansüstü öğrenim çerçevesinde öğrenci geleceğini anlatan Rektör Koçak, kurulan üniversitede ilk aşamada Uluslararası Hukuk Bilimleri, Uluslararası İşletme, İletişim, Uluslararası Siyasi Bilimler, Jeoinformatik, Beden Eğitimi ve Spor, Teoloji (İlahiyat), Türk Dili ve Edebiyatı ile Açık Öğretim-Uzaktan Eğitim fakültelerinin yer alacağını, sözlerine ekledi.

İmza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Arık hazır bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.