banner

Prof. Dr. Alpaslan Işıklı son yolculuğuna uğurlandı




Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpaslan Işıklı son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Işıklı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, Ankara Üniversitesine ait cenaze aracıyla Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Işıklı için düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Işıklı'nın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

1940'ta Amasya'da doğan Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, Ankara Üniversitesi SBF'den 1961'de mezun oldu. Işıklı, 1962'de asistan olarak girdiği Ankara SBF'de 1973'te doçent, 1980'de profesör oldu.

Üniversitedeki görevine 1983'te 1402 sayılı yasaya dayanılarak son verilen Işıklı, 1989'da İdare Mahkemesi kararıyla akademisyenliğe döndü.

Işıklı, 2001'de seçildiği YÖK üyeliğini 2005'e kadar sürdürdü.

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) genel başkanlığı görevini yürüten Işıklı'nın yerli ve yabancı dillerde yayımlanmış çeşitli çalışmaları bulunuyor.

Alpaslan Işıklı, 13 Temmuz Cumartesi günü İzmir'de kalp krizi sonucu vefat etmişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.