banner

Terakki Vakfı Okulları Anadolu Yakası Yerleşkesi




terakkiTerakki, Öğrencilerini Anadolu Yakasında da Hayata Hazırlıyor.
138 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin köklü okulu Terakki, ikinci yerleşkesini Eylül 2014’te Anadolu yakasında açtı.

 

 

 

 

 

 

terakkiEğitime Bakışımız
Öğrenmenin her bir öğrencide ayrı ayrı gerçekleştiği gerçeğiyle Terakki’de eğitim sistemimizi öğrenci merkezli bir yaklaşımla sürekli düzenliyor ve çeşitlendiriyoruz.
Terakki Vakfı Okulları olarak kendimizi, bazı özelliklerimizle diğer özel okullardan ayırıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için yalnızca sınav başarısına dönük bir eğitim anlayışı yerine öğrencilerimizde yaratıcı düşünme, sorgulama, seçenek yaratma, çözüm bulma gibi bilişsel becerilerin gelişmesini sağlayan bize özgü programlar ve etkinlikler uyguluyoruz.
Etik-estetik bir duyarlılığın oluşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin, hoşgörülerinin, estetik duyarlılığa sahip mizah anlayışlarının, sanata bakışlarının ve yeteneklerinin, bilime, topluma ve çevreye katkılarının gelişmesini sağlıyoruz. Bunu yaparken Sosyal Bilimler derslerinin kazanımlarına, Fen ve Matematik derslerinin kazanımları kadar önem veriyoruz.

terakkiTerakki’de öğrencilerimizi doku laboratuvarından bilimsel proje odalarına, felsefe sınıfından yarışma gruplarına pek çok bilimsel ortam ve etkinlikle buluşturuyoruz. Yüzmeden masa tenisine pek çok spor dalıyla tanıştırıyoruz. Ayrıca farklı müzik aletleriyle ilgilenebilecekleri çeşitlilikte müzik atölyeleriyle, web tasarımdan yazılım üretmeye, bilgisayar ve teknoloji çalışmalarıyla çizgi film, stop motion film çekiminden heykel ve seramik atölyelerine çeşitli alanlarda faaliyetlerle destekliyor, böylece çok yönlü gelişmelerine katkı sağlıyoruz.
Terakki’yi daha yakından tanımak için kurumsal web sitemizi (www.terakki.org.tr) ve facebook fan sayfamızı takip edebilirsiniz.

terakkiYerleşkemiz Yeşil Bina (LEED) Altın Sertifika Adayı
Toplamda 68.166 m² arsa alanında, 46.600 m² kapalı ve 54.379 m² açık alana (oyun alanları, yeşil alanlar vb.) sahip yeni yerleşkemizde çok amaçlı 650 kişilik büyük bir kültür merkezi de yer alacak.
Yerleşkemizde binalarımız yeşil bina (LEED, Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikalı olacak. LEED Sertifikası tüm dünyada en iyi bilinen, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin geliştirdiği bir çevre dostu bina sertifikasıdır. LEED sertifikalı binalar sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için enerjiyi ve suyu daha tasarruflu kullanan, çevreye duyarlı, ekolojik ve daha sağlıklı yaşanabilir mekânlardır.

Binalarımız, öğrenme ortamlarımızın gün ışığından maksimum seviyede yararlanacağı şekilde yapılandırıldığı gibi, sınıf ortamlarımızın havalandırması da filtre edilmiş taze hava ile beslenerek karbondioksitin olumsuz etkilerinden, polen ve tozdan korunmaktadır.
Yerleşkemizde biriken yağmur sularını 2000 tonluk su sarnıcında toplayarak yeniden kullanım için depolarken, fotovoltaik paneller ile elektrik ihtiyacımızın yüzde 35'ini güneş enerjisinden sağlıyoruz. Ayrıca aydınlatmada kullanılan led armatürlerle ciddi bir elektrik tasarrufu gerçekleştiriyoruz.

Tuzla / Tepeören Yerleşkemizin çevreye uyum sağlayan, kent ve insan ölçeğinde halkın, öğrencilerin ve eğitimcilerin benimseyeceği sıcak bir eğitim ortamı olmasının yanında sosyal birimleriyle çevresinin de faydalanabileceği bir kültür ve spor merkezi olmasını da hedefledik.
Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi Sürdürülebilirlik Teşvik Ödülü
Terakki Tepeören projemiz, Türkiye’deki inşaat sektörünün sürdürülebilir ilkeler ile gelişimine öncülük eden Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde üçüncüsünü düzenlediği “Sürdürülebilirlik - Sınırları Aşmak” temalı Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nde Sürdürülebilirlik Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.