Göçer ailelerin çocukları için okul projesi
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 01 Ekim 2013 17:46 tarihinde oluşturuldu
AÜ ile UNFPA arasında imzalanan iş birliği protokolüyle mevsimlik işçilerin çocuklarının ve yetişkinlerin okuryazarlık oranları belirlenip, eğitimden sağlığa, bilimden kişisel beceriye kadar bir çok alanda programlar verilecek
Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) arasında imzalanan "Göç Okulu" projesi iş birliği protokolüyle mevsimlik işçilerin çocuklarının ve yetişkinlerin okuryazarlık oranları belirlenip, eğitimden sağlığa, bilimden kişisel beceriye kadar bir çok alanda programlar verilecek.
Türkiye’de ilk kez oluşturulacak bu pilot okul sayesinde, Eskişehir'in Alpu ilçesi ve merkeze bağlı Sevinçler köyünde yaşayan göçer ailelerle sağlıktan eğitime, bilimden kişisel eğitim programlarına kadar geniş bir alanda çalışma yürütülecek.
AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde iki yıl sürdürülecek proje, söz konusu yerleşim yerlerine gelen göçer ailelerin bulunduğu bölgelerde kurulacak kamp alanında gerçekleştirilecek. Mevsimlik göç belgeseli ve belgesel fotoğraf çalışmaları ise projenin diğer bir ayağını oluşturacak.
Her yaş grubuna eğitim
AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, yaptığı açıklamada, vizyonu yaşam boyu öğrenme merkezli bir dünya üniversitesi unvanına kavuşmak olan AÜ'nün önemli iş birlikleri gerçekleştirdiğini vurguladı.
AÜ'nün hedefinin gelecek 3 yıl içinde 60 ülkeye ulaşmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:
"Organizasyon yeteneğimiz dışında çok önemli bir diğer özelliğimiz ise çeşitliliğimizin çok olmasıdır. Her yaş grubuna hitap eden örgün eğitim, açıköğretim, uzaktan öğretim ve sertifika programlarını kullanıyoruz. Tematik çeşitliliğimiz, ülke çeşitliliğimiz, program çeşitliliğimiz ve öğretim üyesi çeşitliliğimiz var. Bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda dünyada en ileri düzeyde altyapıya sahip olan bir üniversiteyiz. Dijital kitaplar, sesli kitaplar ve sertifika programları ile tam yaşam boyu eğitim üniversitesiyiz. Bu nedenle çok önemli bir iş birliğinin başlayacağını düşünüyorum. Geniş bir coğrafyada global kurumlarla iş birliğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda UNFPA ile çalışma yürüteceğiz. Bu iş birliğimizin adı da 'Göç Okulu'dur. Bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak