Eğitimde ‘sosyal medya’ önemli mi?
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Salı, 10 Nisan 2012 15:45 tarihinde oluşturuldu
Sosyal medya ağı, bazı ülkelerde politik ve toplumsal açıdan değişimi tetikleyen bir araç, ancak aynı zamanda iyi bir öğrenme methodu. Dünyanın farklı köşelerinden insanlarla buluşmayı sağlayan internet, sınırları ve mesafeleri ortadan kaldırıyor. Peki okullar bu sistemden nasıl faydalanıyor?
Kanadalı öğrenciler sosyal medya yoluyla Brezilya, İngiltere ve hatta Güney Afrika’daki yaşıtlarıyla buluşuyor. Sorularını facebook veya e-posta yoluyla ileten gençlerin bugünkü konusu ırkçılık.
Kanada’da öğrenciler çalışmalarında 25’ten fazla yazılım sistemi ve bilgisayar kullanıyorlar. Ödevlerini öğretmenlerinin bloguna postalıyorlar.
Sosyal medya öğretmenleri bir araya getirirdiği kadar bölebilir de… Eğitimciler, sınıfta teknoloji kullanma konusunda henüz hemfikir olmadılar. Sosyal medya ağının kullanım oranını daha iyi anlayabilmek adına, digital işlemci, John Davitt ile konuştuk.
Sosyal medya, zaman alıcı yapısı ile olduğu kadar öğrencileri odalarına hapseden, özel hayatlarını dışarıya fütürsuzca yansıtan bir ağ olarak da adlandırılıyor. Peki ama öğretmenler sosyal medyanın yarar ve zararlarını öğrencilerine anlatıyor mu?
Almanya Düseeldorf’da bulunan Rudolf Steiner Lisesi’nde evet! Bu okulun kendine ait bir paylaşım sitesi, web sitesi hatta ‘facebook’, ‘twitter’ ve ‘youtube’ sayfası bulunuyor. Öğrenciler verileri bilgisayar üzerinden paylaşırken, öğretmenler ise birer moderatör gibi davranıyor. Ve en önemlisi okuldaki herkes gizlilik kurallarının bilincinde.
(euronews)
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu