banner

Nasıl olsa yaparım duygusu en büyük hata olur!




Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, LGS Klavuzunu değerlendirdi. Yılmaz, sınava girecek öğrencilerin planlı, gerçekçi ve kesinlikle aksatmayacağı bir tekrar programı yapıp çalışmaya devam etmeleri önerisinde bulundu.

hatice_yilmaz_oguzkaane-Okuldan LGS Başvuru Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol edin

3 Nisan Cuma günü yayınlanan sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama klavuzu yayınlandı.

Klavuzda belirtildiği üzere 8. Sınıfta öğrenim gören tüm öğrencilerin başvuruları otomatik olarak yapılmış durumda. Öğrencilerin ayrıca başvuru yapmalarına gerek yok. Ayrıca başvuru merkezi olarak yapılmış öğrenciler sınava girmek zorunda değil.

Ancak bu sınavın sonuçları Fen Liseleri, Anadolu Liseleri ve Mesleki Teknik Liseler dışında Özel okullara kayıtlar için de kullanılıyor.

Sınav başvurularının doğruluğunu kontrol etmek için;

  • 6 – 22 Nisan tarihleri arasında (siz 20 Nisanı geçirmeyin) e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinizin başvuru bilgilerinin güncel olup olmadığını inceleyiniz.
    • Fotoğrafınızı
    • Nüfus kayıtlarınızı
    • Zorunlu yabancı dilinizi
    • Muaf olduğunuz derslerle ilgili eksik veya yanlış bilgi olup olmadığını inceleyiniz. 
  • Yaptığınız incelemede güncel olmayan bilgilerinizle ilgili 22 Nisan tarihine kadar okul müdürlüğünüzü bilgilendirip düzeltilmesini sağlayınız. 
  • Özel eğitim ihtiyacı olan ve sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrencilerin velilerinin 15 Nisan tarihine kadar başvuru klavuzundaki ek-2’yi inceleyip okul müdürleri ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. 
  • Sınav giriş belgenizi 28 Mayıs tarihinden itibaren okul müdürlüğünden almanız gerektiğini unutmayınız. 

LGS Kontenjanı % 50 arttı

Başvuru klavuzunda önümüzdeki öğretim yılında sınavla öğrenci alacak okullar ve kontenjanları da yayınlanmış. 

Sınavla öğrenci alan okulların kontenjanları 139.120’den 213.128’e yükseldi.Sınavla alınacak öğrenci sayısındaki artış ve sınav sorularının sadece birinci yarıyılda işlenen konulardan oluşması bazı öğrencilerin “nasıl olsa yaparım” duygusu yaşamaları yapabilecekleri en büyük hata olur.

Öğrencilere önerim; Sınav hazırlayanlar tek bir konudan sınav hazırlasalar bile hiç müfredat dışına çıkmadan hem çok kolay hem de düşünme, yorumlama, bilgiyi kullanma ve çıkarım yapmayı gerektiren çok zor sorular hazırlayabilirler. Bu güne kadar girdikleri tüm sınavlarda tam yapmış öğrencilerin bile “ki böyle bir öğrenci olduğunu sanmıyorum” bundan sonra girecekleri sınavlarda da aynı başarıyı gösterecekleri söylenemez. Üstelik evden çıkamadığımız bu uzun günleri fırsata çeviren çok sayıda öğrencinin olduğunu da aklınızdan çıkarmayın.

Son söz; Kendinize planlı, gerçekçi ve kesinlikle aksatmayacağınız bir tekrar programı yapıp çalışmaya devam etmenizdir.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.